Ryžové rezance
Pražené ryžové rezance (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Taký mix rôznych receptov z netu.
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred som urobila marinádu a dala do nej kuracie prsia nakrájané na rezanceky, stačí aj ráno v deň prípravy.
Zostane žĺtok, ja som ho dala psíkovi, ale môžete si ho nechať na neskoršie použitie.
Vyzerá to takto a tu sú aj rezance, ktoré používam ja, nemám rada tie tenké.
- Dala som variť rezance podľa návodu. Do woku som dala olej a prudko som zatiahla mäso a vybrala som ho do misky.
- Do šálky som rozbila vajce a teraz sa môže pridať ten odložený žĺtok, osolila som a vyliala do woku a urobila som omeletu a tú som následne potrhala dvoma varechami.
- Pridala som uvarené rezance a popražila cca 2 minúty.
- Pridala som mrkvu nakrájanú na julienne a nadrobno nasekané chilli, premiešala a popražila asi 1 minútu.
- Do woku som vrátila mäso, pridala sójovú omáčku, vňať a postrúhaný zázvor a snažila som sa to ešte popražiť a riadne premiešať, čo trvalo ešte asi 2 minúty.