Ryžové rezance

Pražené ryžové rezance (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Taký mix rôznych receptov z netu.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň vopred som urobila marinádu a dala do nej kuracie prsia nakrájané na rezanceky, stačí aj ráno v deň prípravy. Zostane žĺtok, ja som ho dala psíkovi, ale môžete si ho nechať na neskoršie použitie. Vyzerá to takto a tu sú aj rezance, ktoré používam ja, nemám rada tie tenké.
  2. Dala som variť rezance podľa návodu. Do woku som dala olej a prudko som zatiahla mäso a vybrala som ho do misky.
  3. Do šálky som rozbila vajce a teraz sa môže pridať ten odložený žĺtok, osolila som a vyliala do woku a urobila som omeletu a tú som následne potrhala dvoma varechami.
  4. Pridala som uvarené rezance a popražila cca 2 minúty.
  5. Pridala som mrkvu nakrájanú na julienne a nadrobno nasekané chilli, premiešala a popražila asi 1 minútu.
  6. Do woku som vrátila mäso, pridala sójovú omáčku, vňať a postrúhaný zázvor a snažila som sa to ešte popražiť a riadne premiešať, čo trvalo ešte asi 2 minúty.