Pórovo kuracie lasagne

Autor receptu: fi0na

jeden z tých rýchlych, čo dom dal :)

6-8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvý som si pripravila bešamel. Nemám moc rada jeho chuť, ale lasagne bez neho nie sú ono. Môžte sa držať pravidla koľko múky, toľko masla. Na miernom ohni v hrnci si roztopíme maslo, pridáme múku a chvíľku popražíme na svetlú zápražku, max 2 minúty. Metličkou zamiešavame mlieko. Varíme, pokým nám nevznikne hladký puding. Cca 5 minút. Dochutíme soľou, bielym korením, nastrúhaným muškátovým orechom a odstavíme.
  2. Kuracie prsia si nakrájame na čo najmenšie kúsky. Tak isto cibuľu a cesnak. V hlbšej panvici si na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme prsia, pražíme 3 minúty a zalejeme lúpanými nakrájanými paradajkami. Dusíme 10 minút, kým sa paradajky trochu rozvaria. Pórik pridávame na koniec a dusíme ho 2-3 minúty. Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou a oreganom. Pridala som aj chilly, ale to už kto ako má rád.
  3. Predhrejeme si rúru na 200, pekáč potrieme olivovým olejom a spodok vyložíme plátkami lasagní. Nasleduje vrstva zmesi, bešamelu a plátkov. Takéto vrstvy mi vyšli tri. Posledné vrchné plátky som natrela zvyšným bešamelom a naukladala som na ne plátky mozzarelly. Piekla som 20 minút na 200 a 15 na 180. Sami uvidíte, že lasagne sú hotové, keď sa mozzarella zapečie pekne do hneda.