| 
	        
	        
	        Krémová pórová polievka
	        Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepkuAutor receptu: novalim | 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupZemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle orestujeme dosklovita na jemno nakrájanú šalotku. Pridáme pór so zemiakmi a za stáleho miešania  restujeme asi 3 minúty. Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme vývar, doplníme približne také isté množstvo vody, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni cca 20 minút. Medzitým si pripravíme krutóny.Chlieb nakrájame na malé kocky. V mise si zmiešame  olivový olej s prelisovaným cesnakom a morskou soľou. Do zmesi vložíme kocky chleba a premiešame, aby chlieb nasiakol. Vysypeme kocky chleba na plech a pečieme do zlatista v rúre na 200 °C cca 10 min. Keď sme dovarili polievku, ochutíme ju muškátovým orechom, rozmixujeme  ponorným mixérom a naložíme do tanierov alebo misiek na polievku. Na vrch poukladáme krutóny, pridáme opečenú slaninu a ozdobíme hoblinami parmezánu a petržlenovou vňaťou.
 |