Pórová polievka na zimné večery (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Jemná a chutná polievka, opäť odkukaná z nemeckej kuchyne. Mám veľmi rada kombináciu smotany a cibule, póru...

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si cibuľku a pór na menšie časti, potom opražíme na masle, prípadne oleji. Keď sú drobce *sklenené*, pridáme zemiaky a popražíme ešte chvíľku.
  2. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, čierne korenie a necháme 15 minút na sporáku.
    Keď už sa zeleninka povarila, do polievky pridáme smotanu, muškátový kvet a povaríme ďalších 20 minút.
  3. V priebehu tej doby si na troche masla opražíme na kocky nakrájané pečivo, ktoré sme posypali bazalkou a bylinkovou soľou... Opražené pečivo podávam osve.

    Obsah hrnca rozmixujeme a nalejeme do tanierikov/misiek. Pridáme kôpku créme fraiche, posypeme petržlenom...
    Ozdobíme podľa nálady. :)