Poľovnícke rezne/fotorecept/

Autor receptu: oco

Pre nás nedeľný obed,keď prídu deti.

6
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté a osušené hovädzie mäso nakrájame na rezne naklepeme a okraje narežeme,prešpikujeme pásikmi slaniny.
  2. Rezne osolíme a obalíme v hladkej múke a prudko z oboch strán opečieme ma masti.
  3. Očistíme si mrkvu,petržlen,kúsok zeleru a cibuľu.Zeleninu nakrájame a na masle opražíme.Pridáme borievky,korenie,bobkový list a tymián.
  4. Opečené rezne preložíme k zelenine,zalejeme vývarom z kocky masoxu a zakryté udusíme do mäkka.
  5. Mäkké rezne vyberieme,šťavu podľa potreby vydusíme,zaprášime múkou,povaríme a precedíme.Korenie vyberieme ,zeleninu rozmixujeme.
  6. Z kryštálového cukru si pripravíme svetlý karamel,pridáme omáčku,červené víno,citrónovú šťavu,zeleninu a nakoniec rezne,necháme prejsť varom,dochutíme.
  7. Podávame z kuskusom,ktorý som pripravil tak mediteriánsky so sušenými paradajkami,oreganom,bazalkou a tymianom.Dobrú chuť.