Poľovnícke rezne/fotorecept/
Autor receptu: oco
Pre nás nedeľný obed,keď prídu deti.
6 porcií |
30 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté a osušené hovädzie mäso nakrájame na rezne naklepeme a okraje narežeme,prešpikujeme pásikmi slaniny.
- Rezne osolíme a obalíme v hladkej múke a prudko z oboch strán opečieme ma masti.
- Očistíme si mrkvu,petržlen,kúsok zeleru a cibuľu.Zeleninu nakrájame a na masle opražíme.Pridáme borievky,korenie,bobkový list a tymián.
- Opečené rezne preložíme k zelenine,zalejeme vývarom z kocky masoxu a zakryté udusíme do mäkka.
- Mäkké rezne vyberieme,šťavu podľa potreby vydusíme,zaprášime múkou,povaríme a precedíme.Korenie vyberieme ,zeleninu rozmixujeme.
- Z kryštálového cukru si pripravíme svetlý karamel,pridáme omáčku,červené víno,citrónovú šťavu,zeleninu a nakoniec rezne,necháme prejsť varom,dochutíme.
- Podávame z kuskusom,ktorý som pripravil tak mediteriánsky so sušenými paradajkami,oreganom,bazalkou a tymianom.Dobrú chuť.