Polodivá svinka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne tak, že uvarím takmer úplne odlišné jedlo. :-)))))))) @Cistinka, dakujem za - inšpiráciu .

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako už je hádam všeobecne známe, ja mäso, kým to nie je nutné, nevyklepávam, takže si nakrájame čo možno najtenšie rezníky.
  2. Na zmesi oleja a masti ich z oboch strán pekne poopekáme, opečené posolíme a odložíme bokom.
  3. Do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a pokračujeme v opekaní.
  4. Aby jej tam samej smutno nebolo, pridáme slaninu pokrájanú na pásiky. A nech sa tam smažia!
  5. Ako hlavná, divočinu navodzujúca proprieta, nasledujú borievky, po česky jalovec. Množstva sa nebojte, majú výraznú vôňu, ale chuť nasiakne do omáčky a dokonca sa na rozdiel od guličiek čierneho korenia dajú bez akejkoľvek ujmy zjesť. Takže šup s nimi do základu a aby neboli diskriminované, opečieme ich tiež.
  6. Do zmesi capneme nadrobno pokrájaný zemiak a tiež ho nenecháme sa len tak povaľovať.
  7. Keď je už cibuľa kompletne zaškrtená, eee udusená, poriadne to okoreníme, len sa nepomýľte a dajte tam to korenie mleté, lebo guličky nerozoznáte od borievok... :-)))
  8. Mäso šupneme naspäť, aby mu zima nebola (ja som tam ešte dala aj kosť z krkovice, nech sa sama na mrazáku nenudí), podlejeme vodou, pridáme vavrín, dosolíme a varíme, varíme...
  9. Ako špeciálna ingrediencia nasledujú pokrájané ringloty. Ale aj také slivky bystričky by tam pasovali. Dokonca aj trnky. Je na Vás, kedy ich tam dáte, ja som ich podľa mňa dala priskoro, stačilo 10 minút pred koncom.
  10. Keď je svinka polomäkká, pridáme na tenučko nakrájanú zeleninu.
  11. K takmer hotovému pridáme zavárané šampióny, tie stačí prehriať, ak dávate čerstvé hríby, tým treba aspoň 20 minút.
  12. Ak treba, prihustíme škrobom rozpusteným v troche vody po vypnutí ešte pridáme v dlani rozmelnený majorán.
  13. Podávame s dusenou ryžou a akýmkoľvek zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
  14. A potom vybehneme fotiť pobúrkovú oblohu. Namiesto dezertu. :-)