V obchode som natrafila na čerstvý medvedí cesnak,tak som neváhala a konečne som pripravila túto veľmi chutnú,rýchlu a jednoduchú polievočku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takto som si prichystala suroviny:
-
2
Najprv si medvedí cesnak umyjeme pod prúdom tečúcej vody a potom dobre osušíme. Odstránime stonky a nakrájame na asi 0,5 cm pásiky.
-
3
V hrnci necháme rozpustiť maslo, cibuľku si nakrájame na malé kocky, pridáme k maslu a pražíme do sklovita.Pridáme múku a krátko popražíme. Za stáleho miešania vlejeme mlieko, potom zeleninový vývar a nakoniec vsypeme medvedí cesnak. (foto sa mi bohužiaľ akosi nepodarilo :( )
- 4
Za občasného miešania necháme na malom ohni cca. 10 minút vrieť, odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme . Dochutíme korením a soľou (ja som si vývar urobila z kocky zeleninového bujónu a vody, takže soľ som už nepotrebovala).Smotanu vyšľaháme do tuha a krátko pred servírovaním vmiešame do polievky. Prajem vám dobrú chuť ツ
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu