Polievka z medvedieho cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: frauakbari

V obchode som natrafila na čerstvý medvedí cesnak,tak som neváhala a konečne som pripravila túto veľmi chutnú,rýchlu a jednoduchú polievočku.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takto som si prichystala suroviny:
  2. Najprv si medvedí cesnak umyjeme pod prúdom tečúcej vody a potom dobre osušíme. Odstránime stonky a nakrájame na asi 0,5 cm pásiky.
  3. V hrnci necháme rozpustiť maslo, cibuľku si nakrájame na malé kocky, pridáme k maslu a pražíme do sklovita.Pridáme múku a krátko popražíme. Za stáleho miešania vlejeme mlieko, potom zeleninový vývar a nakoniec vsypeme medvedí cesnak. (foto sa mi bohužiaľ akosi nepodarilo :( )
  4. Za občasného miešania necháme na malom ohni cca. 10 minút vrieť, odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme . Dochutíme korením a soľou (ja som si vývar urobila z kocky zeleninového bujónu a vody, takže soľ som už nepotrebovala).Smotanu vyšľaháme do tuha a krátko pred servírovaním vmiešame do polievky. Prajem vám dobrú chuť ツ