Vegeta alebo soľ?

podajmicestopodajmicesto 22. júna 2019 o 23:53

Používate radšej vegetu alebo klasickú soľ? Ja radšej vegetu, lebo obsahuje aj sušenú zeleninku a je podľa mňa zdravšia. Komu vadí glutamát, zoženie si vegetu bez glutamátu.

@zareaguj


15 odpovedí:
  • finczi - fotkafinczi 23. júna 2019 o 07:19

    Vegetu užívam zriedka. Uprednostňujem čerstvú zeleninu a rôzne druhy korenia a byliniek podľa potreby a chuti. Vegeta bez glutamanu obsahuje iný druh ,,chémie,, čo podľa mňa tiež môže niekomu prekážať. Vo všeobecnosti si myslím, že všetko treba užívať s mierou. Pekný víkend!
    @zareaguj
     3x haji, mirop, viera1
  • používateľ nemá avatarhaji 23. júna 2019 o 07:32

    Vegeta, toť nejdražší sůl na světě s bonusem různých, hlavně nechtěných látek.
    Když si nasuším vlastní zeleninu, vyjdu všemi směry líp a zdravěji.
    Všechno je o zvyku. Mně Vegeta přestala chutnat. Vlastní sušená zeleninová směs je stokrát voňavější a chutnější. Sůl do ní nedávám, solím pokrm klasicky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 23. júna 2019 o 12:31

    Vegetu som prestal pouzivat pred asi 20 rokmi, podla mna clovek, ktory sa zaujima o jedlo, varenie, suroviny a gastronomiu ako taku, pochopi ako spolu jednotlive suroviny funguju a nebude uz chemicke dochucovadla potrebovat
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 23. júna 2019 o 15:16

    Nastastie mame vo svete vela bojovnikov za konspiracne teorie, ale zda sa ze momentalne ich boj proti glutamanu prestal bavit a koncetruju sa na nove zlo ludstva povinne ockovanie deti.
    Ano pouzivam glutaman, pre mna sol je ovela horsia mam vysoky tlak a takto mozem znizit solenie na polovicu bez straty chute .
    Vegeta bez glutamanu je blbost marketingovy tah, nic viac nic menej len predrazena sol.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 23. júna 2019 o 15:56

    Vegetu nepouzivam roky rokuce - smrdi mi.
    @zareaguj
     1x haji
  • sovka62 - fotkasovka62 23. júna 2019 o 17:11

    @2010 , tiež si myslím, že ak by mal glutaman také účinky, akými nás strašia, museli by sa Ázijci dožívať v priemere tak 30 rokov. Lebo tak sa ho minú kvantá. Mne vegeta nevadí, niekde ju používam, niekde nie. Mne by skôr vadili úžasné potraviny typu chia semienok a podobne, o ktorých netušíme kto ich vypestoval, ako, s použitím čoho, ako ich skladoval a prepravoval. Tie zas nepoužívam ja, radšej niečo z naše produkcie.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 23. júna 2019 o 22:24

    Radšej vegetu ako “himalájsku sol”
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 24. júna 2019 o 08:32

    @2010 (23.6.2019 15:16)

    Vegetu nepoužívam,využívam na dochutenie bylinky,ale v podstate proti nej nemám nič (všetko z mierou).Verím jednej štúdii,že jej nebezpečenstvo nespočíva v tom,že poškodzuje zdravie,ale v tom,že je návyková a ľudia,ktorí sa stravujú v zariadeniach,kde sa v hojnej miere používa,jedia častejšie a teda priberajú - je to sekundárny vplyv na zdravie.A rozdiel medzi USA a Áziou je ten,že aziati ťažko fyzicky pracujú,preto je argumentácia,že oni nepriberajú zavádzajúca.
    Čo sa týka konšpiračných teórií o očkovaní,je zaujímavá história tejto teórie,stačí si nájsť články o pôvodcovi (Andrew Wakefield),napr.tu :
    » en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 24. júna 2019 o 09:10

    @Kimlo (23.6.2019 22:24)
    ☺☺☺,treba si zaplatiť očistenie svedomia z prehreškov v stravovaní a je jedno,že vo väčšine prípadov sa jedná o klasickú kamennú soľ - prifarbovanú.
    » invivomagazin.sk/zlostne-frflanie-mrzuteho-geologa-himal...
    @zareaguj
     2x evusik, kimlo
  • používateľ nemá avatarlizatko 24. júna 2019 o 10:34

    Soľ a občas Solčanku.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 24. júna 2019 o 10:47

  • nephilim - fotkanephilim 25. júna 2019 o 10:34

    @2010 Vegetu som kedysi používala. Ibaže mi prestala chutiť. S glutamánom opatrne koketujeme. Alergická reakcia. V Japonsku a v Malajzii som ju nikdy nemala. Alergiu mám aj na jahody. Tak si vyber.
    Dnes sa hrám s inými hračkami. Ustricová omáčka. Umeo ocot. Saké.

    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarpodajmicesto 25. júna 2019 o 22:13

    Ďakujem za odpovede, na domácu vegetu sa chystám.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarslivocka72 3. júla 2019 o 20:29

    Vegetu si robím sama už roky rokúce...3kg zeleniny+1kg morská sol...pomeliem sa masovom mlynceku, zmiesam so soľou...uzavriem do 3dcl pohárov...vydrží v špajzi do ďalšej sezóny...
    @zareaguj
     1x finczi
  • marienka44 - fotkamarienka44 20. augusta 2019 o 10:53

    Ja pouzivam na solenie morsku sol alebo himalajsku sol. Vegetu len vynimocne dcera na dosolenie polievky ap.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist