Čierna šošovica potrebuje iba polhodinu na namočenie a 15 minút na uvarenie, čím si ma získala. Polievka z nej je veľmi chutná a zasýti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 hrnček |
|
| 1 veľký ks |
|
| 1 väčší ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1/3 ks |
|
| 3 KL |
|
| štipka |
|
| 1 list |
|
| štipka |
|
| 2 struky |
|
| 1 dcl |
|
| 1,250 l |
|
| 25 g |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hrnček má 300 ml. Postup prípravy polievky: Na masle alebo na slnečnicovom oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a natrhanú brokolicu a karfiol na malé kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme scedenú čiernu šošovicu, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Stupeň varu znížime, pridáme soľ, korenie, bobkový list, pretlačený cesnak a varíme spolu cca 30 minút (podľa mäkkosti zeleniny). Ku koncu varenia pridáme mlieko, alebo smotanu na varenie, necháme prevariť a sporák vypneme. Polievku necháme dôjsť na platničke.
- 2
Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou, prípadne postrúhaným syrom. Prajem príjemnú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu