Foto: mitzy
Čierna šošovica potrebuje iba polhodinu na namočenie a 15 minút na uvarenie, čím si ma získala. Polievka z nej je veľmi chutná a zasýti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 veľký ks |
|
1 väčší ks |
|
1/2 ks |
|
1/3 ks |
|
3 KL |
|
štipka |
|
1 list |
|
štipka |
|
2 struky |
|
1 dcl |
|
1,250 l |
|
25 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrnček má 300 ml. Postup prípravy polievky: Na masle alebo na slnečnicovom oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a natrhanú brokolicu a karfiol na malé kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme scedenú čiernu šošovicu, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Stupeň varu znížime, pridáme soľ, korenie, bobkový list, pretlačený cesnak a varíme spolu cca 30 minút (podľa mäkkosti zeleniny). Ku koncu varenia pridáme mlieko, alebo smotanu na varenie, necháme prevariť a sporák vypneme. Polievku necháme dôjsť na platničke.
- 2
Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou, prípadne postrúhaným syrom. Prajem príjemnú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu