Polievka z čiernej šošovice

mitzy - fotkamitzy, 31. januára 2017
Polievka z čiernej šošovice
Foto: mitzy

Čierna šošovica potrebuje iba polhodinu na namočenie a 15 minút na uvarenie, čím si ma získala. Polievka z nej je veľmi chutná a zasýti.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 veľký ks
1 väčší ks
1/2 ks
1/3 ks
3 KL
 štipka
1 list
 štipka
2 struky
1 dcl
1,250 l
25 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrnček má 300 ml. Postup prípravy polievky: Na masle alebo na slnečnicovom oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a natrhanú brokolicu a karfiol na malé kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme scedenú čiernu šošovicu, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Stupeň varu znížime, pridáme soľ, korenie, bobkový list, pretlačený cesnak a varíme spolu cca 30 minút (podľa mäkkosti zeleniny). Ku koncu varenia pridáme mlieko, alebo smotanu na varenie, necháme prevariť a sporák vypneme. Polievku necháme dôjsť na platničke.

  2. 2

    Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou, prípadne postrúhaným syrom. Prajem príjemnú chuť :)

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: