Polievka z čiernej šošovice
Autor receptu: mitzy
Čierna šošovica potrebuje iba polhodinu na namočenie a
15 minút na uvarenie, čím si ma
získala. Polievka z nej je veľmi chutná a zasýti.
8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrnček má 300 ml. Postup prípravy polievky: Na masle alebo na slnečnicovom oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a natrhanú brokolicu a karfiol na malé kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme scedenú čiernu šošovicu, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Stupeň varu znížime, pridáme soľ, korenie, bobkový list, pretlačený cesnak a varíme spolu cca 30 minút (podľa mäkkosti zeleniny). Ku koncu varenia pridáme mlieko, alebo smotanu na varenie, necháme prevariť a sporák vypneme. Polievku necháme dôjsť na platničke.
- Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou, prípadne postrúhaným syrom. Prajem príjemnú chuť :)