Polievka z čiernej šošovice

Autor receptu: mitzy

Čierna šošovica potrebuje iba polhodinu na namočenie a 15 minút na uvarenie, čím si ma získala. Polievka z nej je veľmi chutná a zasýti.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrnček má 300 ml. Postup prípravy polievky: Na masle alebo na slnečnicovom oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a natrhanú brokolicu a karfiol na malé kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme scedenú čiernu šošovicu, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Stupeň varu znížime, pridáme soľ, korenie, bobkový list, pretlačený cesnak a varíme spolu cca 30 minút (podľa mäkkosti zeleniny). Ku koncu varenia pridáme mlieko, alebo smotanu na varenie, necháme prevariť a sporák vypneme. Polievku necháme dôjsť na platničke.
  2. Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou, prípadne postrúhaným syrom. Prajem príjemnú chuť :)