Pochúťka z tarhone

Autor receptu: mandarin999

Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no predsa je vychutené bylinkami a zeleninkou, ktorá tomu dodáva iný nádych - invenčnejší, zaujímavejší a zároveň lahodný. Navyše príprava tohto jedla nie je vôbec náročná, či už čo sa týka času či práce.

Postup

  1. Nakrájame si šalotku a fenikel na menšie kúsky. V širšom hrnci ich opražíme na olivovom oleji, k nim pridáme tarhoňu, ktorú opečieme podľa toho, akú ju chceme mať. Podlejeme vývarom, osolíme a dusíme cca 20 minút.
  2. Pripravíme si mäsko. Umyjeme ho, osušíme, nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou červenou paprikou, ochutíme na drobno nakrájanou bazalkou a opečieme na panvičke dokiaľ sa nám mäsko nespraví.
  3. Mrkvičku si nakrájam na kocky a spolu s hráškom ju uvarím do mäkka.
  4. Cesnak a huby si očistíme a nakrájame (cesnak nadrobno) . Na panvičku dáme kúsok masla, jemne opražíme cesnak, pridáme huby. Opečieme ich z každej strany, podlejem trochou vody, pridám rozmarín, tymián a krátko podusím. Nakoniec pridám maslo a nechám vyredukovať. Poznámka: Rada robím jednotlivé suroviny separátne, lepšie tak dosiahnem tepelnú úpravu akú chcem, nemám jedno prevarené, druhé neuvarené a pri takomto spôsobe vyniknú lepšie chute daného jedla. Samozrejme pokiaľ ste zvyknutí inak, robte ako je zvykom :)
  5. Hotovú tarhoňu dáme ešte na sporák, plameň stiahneme a pridáme do neho mäsko, zeleninku i huby aj so šťavou. Ak by bola tarhoňa málo šťavnatá, pridáme ešte vývar. Taktiež pridáme maslo na zjemnenie a zlepšenie konzistencie. Ochutnáme, dochutíme soľou, korením, červenou paprikou, čerstvou bazalkou a nakoniec vmiešame do tarhone čerstvú rukolu a strúhanú mozarellu.
  6. Naservírované jedlo pokvapkáme šťavou z limetky. (Nemusíme)