Plnené zemiaky

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť (fotorecept)

Autor receptu: emdy

Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájané bravčové plece, posolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu a majorán. Podusíme.
  2. Pridáme nakrájanú kuraciu pečeň a paradajkový pretlak. (Zvolil som kuraciu pečeň, lebo bola domáca.
  3. Vydlabeme uvarené zemiaky.
  4. Zemiaky naplníme mäsovou zmesou. Zapekáme pri 220 stupňoch cca 15 minút.
  5. Posypeme strúhaným syrom.