Plnený patizón

Plnený patizón (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Patizón je veľmi vďačná zelenina. Čo tak ho naplniť?

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme! Semená vydlabeme von.
  2. Mleté mäso zmiešame s na kocky nakrájaným syrom a slaninou, nasekanou cibuľkou, vajíčkom, osolíme a okoreníme.
  3. Patizón naplníme tak, že najprv vyplníme zmesou vnútro, potom navrchu zo zmesi urobíme kopček.
  4. Priklopíme vrškom patizónu.
  5. Vložíme do pekáčika, podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme do mäkka (10-15 minút).
  6. Patizón podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ktorú jemne polejeme niekoľkými lyžicami výpeku.