Plnené kapustné listy
Plnené kapustné listy

Plnený kapustný list bez kapustného listu fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 23. marca 2022
Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept)
Foto: gordonko

Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu... Veď čo, za skúšku nič nedám.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g mleté
100 g
2 ks
2 - 3 ks
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomer ryže a mäsa je 1 : 3, lebo ryža uvarením naberie na objeme. Ryžu som si vopred uvaril, nechal vychladnúť a potom som k nej pridal mleté mäso, vajcia, mleté čierne korenie, soľ a všetko to spolu premiešal.

    Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno hrnca s dvojitým dnom rozložíme kyslú kapustu - mne stačil 1 kg rozdeliť pol na pol. Z mäsovej zmesi si urobíme menšie bochníčky a kladieme ich na kyslú kapustu, keď som mal dno zaplnené, dal som trochu kapusty aj medzi jednotlivé bochníčky a zvyšok som rozprestrel na vrch (toho mi foto chýba).

    Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do veľkej hlbokej panvice si spravíme zápražku z oleja a hladkej múky. Keď už múka hnedne, pridáme mletú červenú papriku, rýchlo premiešame a za stáleho habarkovania prilievame vodu, veľa vody, lebo bude treba veľa redšej zápražky... Ochutíme ju soľou a čiernym korením.

    Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zápražkou zalejeme obsah hrnca, potrasieme ním, aby sa zápražka dostala všade a vyšiel vzduch von, pridáme bobkové listy a dáme variť na slabšom plameni na cca 45 minút.

    Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.

    Plnený kapustný list bez kapustného listu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mata3636
Bežne robím takto. Len do kapusty nedávam papriku, ale pretlak a pečiem v remoske. K tomu pučene zemiaky s opraženou cibuľou a boule až za ušami 😀

Zaujímavé video z archívu TV Varecha