Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 20. júla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 2 ks (žltá, červená) |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| čerstvá (lístky) |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 50 g (hobliny) |
|
| Paradajková omáčka: | |
| 500 ml (alebo drvené paradajky v konzerve) |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 100 ml |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
- 2
Bryndzu a vajíčko dobre rozmiešame. Papriky pokrájame na kocky, paradajky na kolieska, šalotku najemno, cesnak na plátky. Šampiňóny plníme pripravenou zeleninou, lístkami špenátu a bryndzou až po vrch tak, aby poslednou vrstva bola bryndza. Naplnené portobello dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 15 minút.
- 3
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno nasekanú šalotku s cesnakom, opečieme dozlatista, pridáme pretlak, soľ, korenie, cukor a smotanu na varenie. Necháme prejsť varom. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
- 4
Na tanier dáme paradajkovú omáčku, pridáme upečené plnené šampiňóny a dozdobíme špenátom, jedlými kvetmi a parmezánovými hoblinami.
Tiež plnené šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu