Plnené diviačie srdce na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. novembra 2015

Už som tu písala, že som dostala divinu..takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce..no pochúťka je to veru perfektná..

8
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 ks
2 strúčiky väčšie
1 PL
1 dl
podľa chuti
Na nálev:
Plnka:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Diviačie srdce som vybrala z mrazničky, nechala som ho roztopiť..pripravila som si nálev...neudávam množstvá, lebo to robím tak od oka..a v tomto náleve som ho mala 2 celé dni..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dnes som ho vybrala z nálevu a osušila, aby som ho mohla naplniť..ešte som také veľké srdce nemala v rukách...bol to skutočne zážitok...

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zistila som , že dokonca má aj otvor pripravený na plnenie..no čo vám poviem, zážitok úžasný...tak som ten otvor podoprela špáradlom, aby som videla do jeho útrob...krása...no ak aj my máme také srdiečko, ani sa nedivím, že sa mi tam toľko krásy zmestí...

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a pripravila som si plnku...aj tú som robila tak, ako sa mi pozdávalo...pokrájala som starší chlieb na drobné kocky..pridala som opraženú cibuľku, cesnak ...pridala som pokrájanú údenú domácu klobásku..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    jačmenné krúpy len tak hrsť...vajcia som rozmiešala, pridala som soľ, korenie a všetko som spolu premiešala..a pridala som potrhané listy šalvie...zostal mi od včera mandarinkový kompót aj ten som tam šupla..nie je nutné a preto ho ani v surovinách neuvádzam..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    naplnila som srdiečko...zvyšnú plnku som dala do alobalu a pridala som ju k srdcu, keď sa dusilo..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a ešte som musela vstúpiť do krajčírskej dielne a otvor som zošila bielou niťou...lebo srdce je sval a chcela som mať istotu , že sa počas dlhého dusenia neotvorí..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na panvici som dala roztopiť masť a srdiečko som opiekla zo všetkých strán..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    výpek som vyliala do rajnice, preložila aj srdce...pridala som cibuľu iba tak prekrojenú na 4 časti a j cesnak so šupkou..pridala som paprikovú pomazánku,podliala vínom a dusila pomaly..počas dusenia som ho osolila, okorenila a stále podlievala raz s nálevom, potom zase vínom..pridala som bobkové listy, korenie,aj borievky z nálevu a dusila..nuž veru ,potrebuje to čas..2 hodiny sa dusilo srdiečko...aj napriek tomu, že som ho poriadne zošila, mi počas dusenia prasklo, asi od žiaľu...)pokrájala som ho na plátky..prílohou bola zvyšná plnka, ktorá sa uvarila počas dusenia..no čo vám poviem,niečo výborné a jedla som ho prvý krát, ale určite nie posledný...

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    prajem vám dobrú chuť..

    Plnené diviačie srdce na červenom víne (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sracz
Pre mňa novota už na pohľad "preukrutne fajnová" a chutná, @izabella929 milá a šikovná. Musím pošpekulovať, ako sa dostať k srdcu z diviaka! Naozaj si mi narobila chute! Ďakujem Ti (aj za vinš k zajtrajšku) a blahoželám ku krásnej práci z Tvojej kuchyne!
mariamka
Izabelka toto robit nebudem, aj keby ma vesali, mala by som asi nocnu moru, obdivujem ta
patroveckypitrs
Veru plnené srdce som ešte neskúšal. No viem si živo predstaviť aká to bola dobrota. A že prasklo až neboli krúpy uvarené, sa v ňom uvarili a zväčšili objem. tak asi preto. Ukladám a 5*.
mesiar50
Pripravila si zaujímavé jedlo, ktoré by som milerád ochutnal.