Foto: zasterka
Toto je jeden z mojich obľúbených spôsobov na prípravu cukety...
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cuketu umyjeme a nakrájame na 1,5-2cm hrubé kolieska.
-
2
Z každého kolieska odstránime šupku a jadierka.
-
3
Pripravené cuketové kolieska uložíme na olejom vymastený plech. Prázdne miesta medzi kolieskami vyplníme očistenými a nakrájanými zemiakmi a ak nám ostala cuketa, tak aj na kocky pokrájanou cuketou. Nakrájané zemiaky a cuketu posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.
-
4
Bravčové mäso pomelieme (pomlela som bravčový bôčik s bravčovým plieckom), pridáme k nemu vajíčka, popučený cesnak, soľ, rascu mletú, čierne mleté korenie a papriku červenú mletú sladkú. Všetko spolu dobre premiešame.
-
5
Každé koliesko plníme pripravenou mäsovou plnkou. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia vodu podľa potreby dolievame.
-
6
Keď je mäso upečené (má zlatohnedý lesk), vypneme rúru a každé koliesko posypeme postrúhaným syrom.
A tiež sa pripájam ku gratuláciám ;-)