Plnené cuketové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

Toto je jeden z mojich obľúbených spôsobov na prípravu cukety...

5
porcií
70 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu umyjeme a nakrájame na 1,5-2cm hrubé kolieska.
  2. Z každého kolieska odstránime šupku a jadierka.
  3. Pripravené cuketové kolieska uložíme na olejom vymastený plech. Prázdne miesta medzi kolieskami vyplníme očistenými a nakrájanými zemiakmi a ak nám ostala cuketa, tak aj na kocky pokrájanou cuketou. Nakrájané zemiaky a cuketu posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.
  4. Bravčové mäso pomelieme (pomlela som bravčový bôčik s bravčovým plieckom), pridáme k nemu vajíčka, popučený cesnak, soľ, rascu mletú, čierne mleté korenie a papriku červenú mletú sladkú. Všetko spolu dobre premiešame.
  5. Každé koliesko plníme pripravenou mäsovou plnkou. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia vodu podľa potreby dolievame.
  6. Keď je mäso upečené (má zlatohnedý lesk), vypneme rúru a každé koliesko posypeme postrúhaným syrom.