Plnené cuketové kolieska (fotorecept)
Autor receptu: zasterka
Toto je jeden z mojich obľúbených spôsobov na prípravu cukety...
5 porcií |
70 minút príprava |
60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Cuketu umyjeme a nakrájame na 1,5-2cm hrubé kolieska.
- Z každého kolieska odstránime šupku a jadierka.
- Pripravené cuketové kolieska uložíme na olejom vymastený plech. Prázdne miesta medzi kolieskami vyplníme očistenými a nakrájanými zemiakmi a ak nám ostala cuketa, tak aj na kocky pokrájanou cuketou. Nakrájané zemiaky a cuketu posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.
- Bravčové mäso pomelieme (pomlela som bravčový bôčik s bravčovým plieckom), pridáme k nemu vajíčka, popučený cesnak, soľ, rascu mletú, čierne mleté korenie a papriku červenú mletú sladkú. Všetko spolu dobre premiešame.
- Každé koliesko plníme pripravenou mäsovou plnkou. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia vodu podľa potreby dolievame.
- Keď je mäso upečené (má zlatohnedý lesk), vypneme rúru a každé koliesko posypeme postrúhaným syrom.