Plnená roláda z mletého mäsa (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Rada robievam rolády. Dajú sa z nich vytvoriť všelijaké obrazce a zdobia tanier za teplej úpravy aj na studeno. Dnes som robila jednoduchú roládu,no je veľmi rýchla a chutná.

35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové plece s trochou bôčika zomelieme.Pridáme soľ,2 lyžice strúhanky,pol lyžičky majoránky,4 strúčiky pretlačeného cesnaku,1 celé vajíčko.Hmotu spracujeme na kašu. Dáme si uvariť na podľa veľkosti rolády,vajíčka na tvrdo.Mne stačili tri,ale vošlo by sa aj štvrté.Po uvarení vajíčka schladím. Na alobalovú fóliu potretú olejom /dajte si ju duplom/ nanesieme pomleté mäso a vytvoríme obdĺžnik.Naň poukladám,šunkovú salámu.
  2. Šunkovú salámu som posypala,čerstvou pažitkou.Vajíčka po dĺžke som prepichla drevenou špajlou,aby sa nešmýkali pri zbalení rolády.Vajíčka idú do prostriedku.Z jednej aj druhej strany pridáme k ním farebnú papriku.Ja som mala kúsky červenej.Nadvihneme spolu s alobalom a jednu aj druhú stranu sa snažíme spojiť a pevne zabaliť.Potom roládu dám do horúcej vody na pekáč a na sporáku prikrytú ju varím asi 40 minút.Po uvarení ju vybalím,špajlu vyberiem.
  3. V Rajničke si upražím slaninku s cibuľkou a maslom.Roládu po zliati vody z pekáča vložím naspäť a polejem ju pripravenou upraženou slaninkou,cibuľkou a maslom.Podlejem trochou teplej vody a dám zapiecť do rúry na 20 minút. Podávam so zemiakovou kašou a špenátom.
  4. Chutný a dobrý obed.