Plnená paprika

Plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: rimm

5
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Dobre premiešame a necháme uležať aspoň hodinku, aby sa spojili chute.
  2. Mäsom naplníme vydlabané papriky. A zo zbytku mäsa spravíme guľky. Dáme do osolenej vody variť na cca 20 minút. Pridáme bobkový list, nové korenie, klinček. Keď vyjdú na hladinu sú hotové.
  3. Rovnako guľky.
  4. Prejdeme k omáčke. Na masti spravíme bledú zásmažku a pridáme mletú papriku ideálne údenú.
  5. Následne zalejeme vývarom z guliek.
  6. Pridáme pretlak a dochutíme soľou, korením a cukrom.
  7. Povaríme a podávame s domácou knedľou.