Foto: elekra
Keď sme na chalupe tak rada varím jedlá, ktoré sa dajú jesť teplé aj za strudena. A táto roládka je presne taká.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté kura si vykostíme, dávame pozor, aby sme si neprerezali kožu,
-
2
kosti, tuk a nepotrebné kože použijeme na polievku a ponecháme si len čisté mäsko,
-
3
prsia nakrojíme smerom dovnútra, aby sme vyplnili chýbajúcu časť medzi prsiami a stehnami. Osolíme a nakoreníme.
-
4
Naplníme ľubovoľnou plnkou, ja som si spravila plnku z kuracích pečienok,
-
5
stočíme do rolády,
-
6
ktorú previažeme niťou.
-
7
Na troche oleja ju zatiahneme, podlejeme teplou vodou a prikryté dáme piecť asi tak 1 hodinu na 180 °C (podľa potreby a rúry na pečenie). Počas pečenia podlievame výpekom a pred dopečením necháme odokryté, aby sa roláda upiekla pekne do zlata.
-
8
Upečenú roládu si vyberieme,
-
9
výpek rozriedime vodu, pridáme dijonskú horčicu, zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme aspoň 7-10 minút, aby sa uvarila múka. Pridáme zmes byliniek a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pridala som rovnaké bylinky ako boli v plnke.
-
10
Roládku po odstátí zbavíme nite, nakrájame
-
11
a podávame preliate omáčkou s ľubovoľnou prílohou. My sme mali popučené zemiaky a miešaný zeleninový šalát
pravda.sk/recepty/galantina-z-kurcata-fotorecept/10598-recept.html