Plnená kuracia roláda fotorecept

elekra - fotkaelekra, 8. októbra 2011
Plnená kuracia roláda (fotorecept)
Foto: elekra

Keď sme na chalupe tak rada varím jedlá, ktoré sa dajú jesť teplé aj za strudena. A táto roládka je presne taká.

6-8
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1-2 lyžičky
1-2 lyžičky
 zmes
 oriešok




Postup

  1. 1

    Umyté kura si vykostíme, dávame pozor, aby sme si neprerezali kožu,

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kosti, tuk a nepotrebné kože použijeme na polievku a ponecháme si len čisté mäsko,

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prsia nakrojíme smerom dovnútra, aby sme vyplnili chýbajúcu časť medzi prsiami a stehnami. Osolíme a nakoreníme.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplníme ľubovoľnou plnkou, ja som si spravila plnku z kuracích pečienok,

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    stočíme do rolády,

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ktorú previažeme niťou.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na troche oleja ju zatiahneme, podlejeme teplou vodou a prikryté dáme piecť asi tak 1 hodinu na 180 °C (podľa potreby a rúry na pečenie). Počas pečenia podlievame výpekom a pred dopečením necháme odokryté, aby sa roláda upiekla pekne do zlata.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečenú roládu si vyberieme,

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    výpek rozriedime vodu, pridáme dijonskú horčicu, zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme aspoň 7-10 minút, aby sa uvarila múka. Pridáme zmes byliniek a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pridala som rovnaké bylinky ako boli v plnke.

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Roládku po odstátí zbavíme nite, nakrájame

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a podávame preliate omáčkou s ľubovoľnou prílohou. My sme mali popučené zemiaky a miešaný zeleninový šalát

    Plnená kuracia roláda (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

tothka
Takéto plnené kura je delikatesa, ktorú som už vyskúšala, vrelo doporučujem.
andys
Vyzerá to výborne, skôr slávnostne ako chalupársky :)
danculka
Rada nám kurča na tento spôsob,nemusíš olizovať kosti a dobre to vyzerá,super...
eunika
Vyzerá veľmi dobre,škoda že nepredávajú kurčatá už aj vykostené:-)))
sovka62
Keď vykosťujem kura, začnem od chrbta a nechám na ňom štyri kosti, dve spodné zo stehna a dve horné z krídla. Plnky spravím toľko, aby bolo dosť na naplnenie kurčaťa tak, aby získalo svoju pôvodnú podobu. Vyzerá to naozaj efektne a je to v podstate rovnaká práca, ako u teba.
pravda.sk/recepty/galantina-z-kurcata-fotorecept/10598-recept.html
babkamt
Som už dosť stará gazdinka,no kura v celku som ešte nevykosťovala.Tvoj recept sa mi páči,asi sa budem musieť odhodlať a vyskúšať to.Rcp ukladám.Niekto rád okusuje kosti,no ja nie.
elekra
Milé Varecháčky a Varecháči, vykosťovanie sa zdá zložité, ale pri troche trpezlivosti sa to dá zvládnuť a naozaj netreba potom dávať pozor na kostičky a zje sa aj prsíčko, ktoré nikto (aspoň v našej rodine) moc neobľubuje. A tak ako píše @sovka62 keď sa nechajú tie 4 kosti, dá sa pekne vytvarovať kurča do pôvodného stavu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia