Plnená kuracia roláda (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Keď sme na chalupe tak rada varím jedlá, ktoré sa dajú jesť teplé aj za strudena. A táto roládka je presne taká.
6-8 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Umyté kura si vykostíme, dávame pozor, aby sme si neprerezali kožu,
- kosti, tuk a nepotrebné kože použijeme na polievku a ponecháme si len čisté mäsko,
- prsia nakrojíme smerom dovnútra, aby sme vyplnili chýbajúcu časť medzi prsiami a stehnami. Osolíme a nakoreníme.
- Naplníme ľubovoľnou plnkou, ja som si spravila plnku z kuracích pečienok,
- stočíme do rolády,
- ktorú previažeme niťou.
- Na troche oleja ju zatiahneme, podlejeme teplou vodou a prikryté dáme piecť asi tak 1 hodinu na 180 °C (podľa potreby a rúry na pečenie). Počas pečenia podlievame výpekom a pred dopečením necháme odokryté, aby sa roláda upiekla pekne do zlata.
- Upečenú roládu si vyberieme,
- výpek rozriedime vodu, pridáme dijonskú horčicu, zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme aspoň 7-10 minút, aby sa uvarila múka. Pridáme zmes byliniek a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pridala som rovnaké bylinky ako boli v plnke.
- Roládku po odstátí zbavíme nite, nakrájame
- a podávame preliate omáčkou s ľubovoľnou prílohou. My sme mali popučené zemiaky a miešaný zeleninový šalát