Plnená kuracia roláda (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Keď sme na chalupe tak rada varím jedlá, ktoré sa dajú jesť teplé aj za strudena. A táto roládka je presne taká.

6-8
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté kura si vykostíme, dávame pozor, aby sme si neprerezali kožu,
  2. kosti, tuk a nepotrebné kože použijeme na polievku a ponecháme si len čisté mäsko,
  3. prsia nakrojíme smerom dovnútra, aby sme vyplnili chýbajúcu časť medzi prsiami a stehnami. Osolíme a nakoreníme.
  4. Naplníme ľubovoľnou plnkou, ja som si spravila plnku z kuracích pečienok,
  5. stočíme do rolády,
  6. ktorú previažeme niťou.
  7. Na troche oleja ju zatiahneme, podlejeme teplou vodou a prikryté dáme piecť asi tak 1 hodinu na 180 °C (podľa potreby a rúry na pečenie). Počas pečenia podlievame výpekom a pred dopečením necháme odokryté, aby sa roláda upiekla pekne do zlata.
  8. Upečenú roládu si vyberieme,
  9. výpek rozriedime vodu, pridáme dijonskú horčicu, zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme aspoň 7-10 minút, aby sa uvarila múka. Pridáme zmes byliniek a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pridala som rovnaké bylinky ako boli v plnke.
  10. Roládku po odstátí zbavíme nite, nakrájame
  11. a podávame preliate omáčkou s ľubovoľnou prílohou. My sme mali popučené zemiaky a miešaný zeleninový šalát