Cibuľová polievka
Pivovarnícka cibuľačka so sladovými hriankami
Autor receptu: redakcia
Postup- V miske zmiešame pivo s droždím, rozmixovaným sladom
a rascou. Potom pridáme múku, soľ a miesime, kým nevznikne tuhšie cesto, ktoré
necháme vykysnúť na teplom mieste asi
30 – 40 minút. Po vykysnutí cesto vytvarujeme do
tvaru bagety a necháme ešte podkysnúť pri izbovej teplote asi 20 – 25 minút.
- Rúru predhrejeme na maximum (250 °C),
naspodok vložíme plech s vodou. Na
druhý plech preložíme bagetu a pečieme
pri maximálnej teplote 6 – 8 minút.
Bagetu ďalej dopekáme pri 170 °C asi
15 – 20 minút.
- Cibuľu nakrájanú na rezance na miernom ohni restujeme na oleji do zlatohneda asi 8 minút a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a na miernom ohni varíme asi
10 minút. Bagetu nakrájame a opečieme
z každej strany, hrianky podávame k polievke.
|