Plnená pita placka
Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- V miske zmiešame biely
jogurt, vodu, droždie, cukor,
soľ, vajíčko a olej. Postupne primiešavame múku tak, aby vzniklo
jemné, mierne lepkavé cesto.
Cesto necháme vykysnúť asi
30–40 minút. Po vykysnutí cesto rozdelíme na
asi 120 g kúsky a vytvarujeme do
guliek, ktoré necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.
- Podkysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu
a poukladáme na plech vystlaný
papierom na pečenie. Cesto potrieme vodou a hneď
pečieme v rúre rozohriatej na
220 °C asi štyri minúty. Potom
stiahneme teplotu na 185 °C
a dopečieme do zlatohneda.
- Klobásu pozdĺžne rozrežeme a zvrcho narežeme. Opečieme na
rozpálenej panvici.
- Vychladnutý pita chlieb rozkrojíme,
natrieme majonézou, na ktorú položíme kyslú kapustu a opečenú klobásu. Na opečenú klobásu položíme postrúhaný
syr, ktorý sa roztopí, a dozdobíme
nasekanou mladou cibuľkou a červenou paprikou.
|