Plnená pita placka

Pita placka s klobáskou a so syrom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne primiešavame múku tak, aby vzniklo jemné, mierne lepkavé cesto. Cesto necháme vykysnúť asi 30–40 minút. Po vykysnutí cesto rozdelíme na asi 120 g kúsky a vytvarujeme do guliek, ktoré necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.
  2. Podkysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme vodou a hneď pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi štyri minúty. Potom stiahneme teplotu na 185 °C a dopečieme do zlatohneda.
  3. Klobásu pozdĺžne rozrežeme a zvrcho narežeme. Opečieme na rozpálenej panvici.
  4. Vychladnutý pita chlieb rozkrojíme, natrieme majonézou, na ktorú položíme kyslú kapustu a opečenú klobásu. Na opečenú klobásu položíme postrúhaný syr, ktorý sa roztopí, a dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou a červenou paprikou.