Pirohy z hovädzieho chvosta s ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dve cibule nakrájame najemno, opražíme ich na oleji dozlatista, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a podusíme asi 5 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso, pražíme 10–15 minút. Osolíme, okoreníme.
  2. Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou tak, aby všetko zakryla. Dusíme najlepšie v tlakovom hrnci. Potom zredukujeme šťavu na minimum a dáme vychladiť.
  3. Cesto: Z múky, vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto a necháme ho 10 minút odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme kolieska, ktoré naplníme vychladnutým mäsovým ragú. Okraje cesta potrieme vodou a pirohy zlepíme. Varíme v osolenej variacej vode 10 minút. Plnené pirohy podávame s cibuľou opraženou na masle.