Pirohy plnené pečenou tekvicou a tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Recept na tieto pirohy som nasla na internete. Mame radi pecenu tekvicu, tak som ich vyskusala. Nam chutili, hadam sa zapacia aj niekomu z vas.
4-5 porcie |
35 minút príprava |
15+15 minút na 180 °C |
Postup
- Ja najradsej pouzivam butternut tekvicu. Tato tekvica ma tvar predlzenej hrusky a semienka ma iba v spodnej casti.
- Tekvicu som ocistila, nakrajala a dala piect do rury 180C asi na 15minut. Medzitym ako sa mi piekla tekvica urobila som si cesto na pirohy.
- Upecenu vychladnutu tekvicu som najprv roztlacila s tvarohom tlacitkom na zemiaky.
- Tuto roztlacenu zmes som dala do mixera, posolila som ju
- a rozmixovala som ju na jemnu kasu.
- Plnku som porozdelovala na pripravene cesto a prikryla som ju druhym platom cesta. Cesto som pokrajala na stvorce a pospajala som boky.
- Takto pripravene pirohy som ulozila na plech. Jeden plech som dala do mraznicky zmrazit. Ked boli pirohy zmrazene vlozila som ich do sacku.
- Druhu cast piroh som uvarila v osolenej vode.
- Do rozpusteneho masla som nasypala nasekanu bazalku a tymto maslom som poliala uvarene pirohy. Kto ma rad, moze si pirohy este ochutit kyslou smotanou.