Pirohy plnené pečenou tekvicou a tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tieto pirohy som nasla na internete. Mame radi pecenu tekvicu, tak som ich vyskusala. Nam chutili, hadam sa zapacia aj niekomu z vas.

4-5
porcie
35 minút
príprava
15+15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja najradsej pouzivam butternut tekvicu. Tato tekvica ma tvar predlzenej hrusky a semienka ma iba v spodnej casti.
  2. Tekvicu som ocistila, nakrajala a dala piect do rury 180C asi na 15minut. Medzitym ako sa mi piekla tekvica urobila som si cesto na pirohy.
  3. Upecenu vychladnutu tekvicu som najprv roztlacila s tvarohom tlacitkom na zemiaky.
  4. Tuto roztlacenu zmes som dala do mixera, posolila som ju
  5. a rozmixovala som ju na jemnu kasu.
  6. Plnku som porozdelovala na pripravene cesto a prikryla som ju druhym platom cesta. Cesto som pokrajala na stvorce a pospajala som boky.
  7. Takto pripravene pirohy som ulozila na plech. Jeden plech som dala do mraznicky zmrazit. Ked boli pirohy zmrazene vlozila som ich do sacku.
  8. Druhu cast piroh som uvarila v osolenej vode.
  9. Do rozpusteneho masla som nasypala nasekanu bazalku a tymto maslom som poliala uvarene pirohy. Kto ma rad, moze si pirohy este ochutit kyslou smotanou.