Pirohy plnené mäsom
Autor receptu: mracik9
Keď som rozmýšľala čo z uvareným mäsom z polievky má napadlo toto,tak som to tu dala pre inšpiráciu.
Postup
- Najprv si urobíme plnku.Uvarené mäso,ja som mala bravčové,pomelieme aj zo zeleninou,ktorú sme varili spolu v polievke.Boli tam dve mrkvy,petržlen,kúsok kalerábu a kelový list.Na panvicu som dala trochu bravčovej masti(podľa mňa je to chutnejšie),pridala tam jednu cibuľu a jemne ju opiekla.Potom pomleté mäso a nakoniec zeleninu z korením a cesnak.Pod pokrievkou som to trochu prehriala aby sa spojili chute a vyvaril sa zbytok vývaru.Nechám vychladiť.
- Keď už máme mäsovú plnku hotovú,urobíme si cesto na pirohy.Múku,vajíčko,vodu a soľ spolu spracujeme na vláčne cesto,ktoré necháme trochu pod fóliou oddýchnuť.Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme kolieska,ktoré plníme plnkou.Pozor na okraje,dobré ich popritláčame,aby sa nám pri varení nerozlepili.
- Varíme ich asi päť minút,dlhšie netreba,lebo mäso je uvarené.Na vrch uvarených pirohov nalejeme na masti popraženú cibulu.Ja k tomu ešte podávam dobrú hustú kyslú smotanu.Dobrú chuť.
- Druhá várka boli takéto ušká :))