Pirohy plnené mäsom

Autor receptu: mracik9

Keď som rozmýšľala čo z uvareným mäsom z polievky má napadlo toto,tak som to tu dala pre inšpiráciu.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobíme plnku.Uvarené mäso,ja som mala bravčové,pomelieme aj zo zeleninou,ktorú sme varili spolu v polievke.Boli tam dve mrkvy,petržlen,kúsok kalerábu a kelový list.Na panvicu som dala trochu bravčovej masti(podľa mňa je to chutnejšie),pridala tam jednu cibuľu a jemne ju opiekla.Potom pomleté mäso a nakoniec zeleninu z korením a cesnak.Pod pokrievkou som to trochu prehriala aby sa spojili chute a vyvaril sa zbytok vývaru.Nechám vychladiť.
  2. Keď už máme mäsovú plnku hotovú,urobíme si cesto na pirohy.Múku,vajíčko,vodu a soľ spolu spracujeme na vláčne cesto,ktoré necháme trochu pod fóliou oddýchnuť.Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme kolieska,ktoré plníme plnkou.Pozor na okraje,dobré ich popritláčame,aby sa nám pri varení nerozlepili.
  3. Varíme ich asi päť minút,dlhšie netreba,lebo mäso je uvarené.Na vrch uvarených pirohov nalejeme na masti popraženú cibulu.Ja k tomu ešte podávam dobrú hustú kyslú smotanu.Dobrú chuť.
  4. Druhá várka boli takéto ušká :))