Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta fotorecept
Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami. Je to taká lepšia verzia "Erős Pista". Pre tých, ktorí obľubujú pikantné.... určite nesklame....
Suroviny
400 g |
|
60 g (alebo čili papričky) |
|
2 lyž. |
|
2 lyž. |
|
1 lyžica |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
červenú papriku grilujeme pod grilom úplne do čierna. Vložíme do igelitového sáčku alebo prikryjeme utierkou a necháme asi 10 min zapariť. Takto sa nám dá ľahko stiahnuť kožka z papriky. Nakrájame na malé kocky.
-
2
čili papričky zbavíme semienok, pálivé žilky necháme...tiež nakrájame na jemno.
-
3
Nakrájanú papriku, čili papričky a ostatné suroviny mixujeme za pomoci tyčového alebo len klasického mixéra. Vymixovanú pastu pretrieme cez sito. Recept píše, že hotová pasta sa môže uskladniť v pohárikoch, poliať trochou oleja a držať v chladničke. Takto vraj vydrží niekoľko mesiacov. Ja som to asi 10 min. sterilizoval.
-
4
Pretretá cez sito
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
skúsim podľa teba. recept sa mi veľmi ráta, dakujem za pikantnú dobrotu.
*****