Fazuľový guláš
Pikantný fazuľový guláš s kuracím mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Deň vopred namočíme fazuľu do vody a 2 hodiny pred prípravou samotného jedla ju uvaríme s bobkovým listom a 3 strúčikmi
cesnaku domäkka. Dva decilitre vody, v ktorej sme fazuľu varili, odložíme.
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, posypeme 1 čajovou lyžičkou Solamylu,
premiešame a opražíme na oleji. Potom prsia z hrnca vyberieme na tanier
a dáme bokom.
- Do hrnca prilejeme olej, pridáme
nadrobno pokrájanú cibuľu a pražíme
dozlata. Papriku nakrájame na menšie kocky,
pokrájame aj čili papričku a restujeme spolu
pár minút. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, mletú
papriku, orestujeme a zalejeme konzervou
drvených paradajok.
- Pridáme nakrájaný zeler sedano, podlejeme asi
2 dl vody z fazule a dusíme 5 až 10 minút. Pridáme uvarenú fazuľu a kuracie mäso a scedenú sladkú sterilizovanú kukuricu z konzervy. Povaríme ešte asi 5 minút. Dochutíme podľa potreby. Odstavíme a podávame s opečenou bagetou alebo chlebíkom.
|