Fazuľový guláš

Pikantný fazuľový guláš s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií

Postup

  1. Deň vopred namočíme fazuľu do vody a 2 hodiny pred prípravou samotného jedla ju uvaríme s bobkovým listom a 3 strúčikmi cesnaku domäkka. Dva decilitre vody, v ktorej sme fazuľu varili, odložíme.
  2. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, posypeme 1 čajovou lyžičkou Solamylu, premiešame a opražíme na oleji. Potom prsia z hrnca vyberieme na tanier a dáme bokom.
  3. Do hrnca prilejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pražíme dozlata. Papriku nakrájame na menšie kocky, pokrájame aj čili papričku a restujeme spolu pár minút. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, mletú papriku, orestujeme a zalejeme konzervou drvených paradajok.
  4. Pridáme nakrájaný zeler sedano, podlejeme asi 2 dl vody z fazule a dusíme 5 až 10 minút. Pridáme uvarenú fazuľu a kuracie mäso a scedenú sladkú sterilizovanú kukuricu z konzervy. Povaríme ešte asi 5 minút. Dochutíme podľa potreby. Odstavíme a podávame s opečenou bagetou alebo chlebíkom.