Pikantná slepačia polievka

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
15 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkého hrnca nalejeme vodu, vložíme na polovice rozkrojenú sliepku, očistenú koreňovú zeleninu a zeler, z vňate oddelíme stopky, ktoré vložíme do vody, zvyšok nasekáme najemno, cibuľu, cesnak, paradajku a papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu a neočistené ich vložíme do vody. Pridáme koreniny a soľ a dáme zovrieť na sporák. Potom stiahneme plameň na najmenší a polievku varíme päť hodín.
  2. Keď je vývar uvarený, mäso z neho oberieme a zeleninu nakrájame. Časť odložíme na štrúdľu. Vývar scedíme a vložíme doň mäso, zeleninu a časť nasekanej vňate. Nakoniec nasekáme čili papričku, orestujeme ju a vložíme do polievky.
  3. Štrúdľa:
    K mäsu a zelenine pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, vňať a bielok, premie-šame a rozotrieme na cesto, ktoré sme natenko rozvaľkali do štvorca. Okraje potrieme žĺt-kom, boky zalomíme. Zrolujeme, potrieme zvyškom žĺtka a dáme piecť. Potom rozkrájame a vložíme do tanierov s polievkou.