Perkeltová polievka (fotorecept)
Autor receptu: jody
Zostala mi jedna porcia perkeltu, no hádam to nevyhodím?! :-)))
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno.
- Koreňovú zeleninu nakrájame na šikmé kúsky.
- Rajčinu tiež nakrájame na drobno.
- Udusíme cibuľku a na ňu nasypeme koreňovú zeleninu, ktorú chvíľku poopekáme.
- Po chvíli pridáme cesnak a opražíme ho spolu so zeleninou tiež.
- Pridáme aj za hrsť krúpov, premiešame.
- Šupneme tam aj rajčinu, ...
- ... podlejeme horúcou vodou a varíme.
- Po chvíli (záleží od toho, ako nahrubo je nakrájaná zelenina) pridáme mrazený hrášok a dovaríme.
- Ako sa polievka varí, kurča z perkeltu vykostíme a zbavíme kože, mäso pokrájame na malé kúsky a spolu so šťavou vložíme do hotovej polievky a necháme prehriať.
- Naložíme koľko sa komu ráči. Prajem dobrú chuť. :-)