Perkeltová polievka (fotorecept)
	        Autor receptu: jody
	         
	        
	        Zostala mi jedna porcia perkeltu, no hádam to nevyhodím?! :-)))
| 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno.
 - Koreňovú zeleninu nakrájame na šikmé kúsky.
 - Rajčinu tiež nakrájame na drobno.
 - Udusíme cibuľku a na ňu nasypeme koreňovú zeleninu, ktorú chvíľku poopekáme.
 - Po chvíli pridáme cesnak a opražíme ho spolu so zeleninou tiež.
 - Pridáme aj za hrsť krúpov, premiešame.
 - Šupneme tam aj rajčinu, ...
 - ... podlejeme horúcou vodou a varíme.
 - Po chvíli (záleží od toho, ako nahrubo je nakrájaná zelenina) pridáme mrazený hrášok a dovaríme.
 - Ako sa polievka varí, kurča z perkeltu vykostíme a zbavíme kože, mäso pokrájame na malé kúsky a spolu so šťavou vložíme do hotovej polievky a necháme prehriať.
 - Naložíme koľko sa komu ráči. Prajem dobrú chuť. :-)