Perkeltová polievka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Zostala mi jedna porcia perkeltu, no hádam to nevyhodím?! :-)))

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno.
  2. Koreňovú zeleninu nakrájame na šikmé kúsky.
  3. Rajčinu tiež nakrájame na drobno.
  4. Udusíme cibuľku a na ňu nasypeme koreňovú zeleninu, ktorú chvíľku poopekáme.
  5. Po chvíli pridáme cesnak a opražíme ho spolu so zeleninou tiež.
  6. Pridáme aj za hrsť krúpov, premiešame.
  7. Šupneme tam aj rajčinu, ...
  8. ... podlejeme horúcou vodou a varíme.
  9. Po chvíli (záleží od toho, ako nahrubo je nakrájaná zelenina) pridáme mrazený hrášok a dovaríme.
  10. Ako sa polievka varí, kurča z perkeltu vykostíme a zbavíme kože, mäso pokrájame na malé kúsky a spolu so šťavou vložíme do hotovej polievky a necháme prehriať.
  11. Naložíme koľko sa komu ráči. Prajem dobrú chuť. :-)