Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom fotorecept
Foto: izabella929
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
1/2 kg |
|
1 PL domáca |
|
2 PL |
|
3 PL domáce |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
štipka záhradná sušená |
|
Postup
-
1
Mäso som umyla, osušila...
-
2
...pokrájala na kocky spolu s cibuľou a cesnakom.
-
3
Na rajnicu som dala rozohriať masť a pridala som cibuľu a cesnak.
-
4
Pridala som mäso a dusila, kým sa tekutina celkom neodparila.
-
5
Pridala som ríbezľový lekvár a spolu podusila.
-
6
Keď sa lekvár vstrebal, pridala som lečo a paradajkovú šťavu a opäť som ich spolu podusila.
-
7
Zase som nechala lečo so šťavou spolu podusiť až potom som pridala mletú červenú papriku.
-
8
Papriku som premiešala spolu s mäsom a podliala som červeným vínom. Takto sa mäso dusilo na slabšom plameni 50 minút. Počas dusenia som vždy podliala malým množstvom vývaru, mäso som osolila, okorenila.
-
9
Keď bolo mäso mäkké, pridala som záhradnú majoránku.
-
10
Kým sa mäso dusilo, pripravila som ako prílohu nokerle.
-
11
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu