Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 26. marca 2011
Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept)
Foto: pusta

Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda voňavého a s pikantnou omáčkou, výsledok príjemne Zobraziť celý popisPstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda voňavého a s pikantnou omáčkou, výsledok príjemne prekvapil. Nechýbala ani ľahko pikantná chuť, citron, maslo, víno a vôňu dodal cesnak, bobkový list a klinček.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
z 2 citronov
1 ks stredne veľká
4  strúčiky
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
4 ks malý
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
250 g
4 PL
200 ml
p.p
600 g




Postup

  1. 1

    Pstruhy umyjeme, utrieme kuchynskou utierkou, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a necháme odpočívať.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Citrony dobre umyjeme, pokrájame na kolieska a zbaíme semienok.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z ostatných citronov vytlačíme šťavu a petržlenovú vňať posekáme na drobno.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a cesnak ošúpeme.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a žiliek, pokrájame na malé kocky, sušenú štipľavú papriku pokrájame na jemno, ale semienka ponecháme.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dno pekáča položíme plátky citrona.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do každého pstruha vložíme 1 malý bobkový list a 1 malý klinček.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naplnenépstruhy položíme na kolieska citrona v pekáči, na povrcu ich znovu pokryjeme kolieskami citrona a plátkami masla. Prikryjeme pokrievkou a vložíme piecť do trúby na 30 minút pri 180-ich stupňoch, pred dopečením odstránime pokrievku a necháme skaramekizovať plátky citronu.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistené zemiaky pokrájame na 1/4-iny, dáme do pekáča, premiešame so soľou, drvenou rascou, pridáme maslo a upečieme do hnedo-červena.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na panvici na oleji orestujeme cibuľu, papriku pokrájanú na kocky, sušenú šripľavú papriku aj so semienkami, posekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podlejeme vínom, citronovou šťavou a dusíme za podlvania vodou do mäkka, zelenina má zostať jemne chrumkavá.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na podnos dáme upečeného pstruha, obloženého s karamelizovanými kolieskami citrona, pečenými zemiakmi, pikantnou omáčkou a podávame.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

marcy
pstruha si dáme radi a často...krásne nafotené,nastajlované a určite chutné :-))
garanco
Krásne si to pripravila! Recept si ukladám, príležitostne ho urobím.
pusta
marienka, ja ju opekám aj dusím, má lepšiu chuť,
pusta
marienka, ty prav
da môžeš robiť podľa seba
jerica
gratulujem k výhre Tvojho receptu, pohrala si sa , len s tou zeleninou a toľkými prísadami ja nemusím , ale je na každom čo mu lepšie pasuje a má rád k rybe :-) Výhru Ti prajem:-))
cica2
krásny recept, gratulujem k výhre:)).....ryby velmi ľúbime
karolka
Pstruhy sú výborné, ale tu sa mi to vidí precitrónované




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia