Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou fotorecept

pusta - fotkapusta, 26. marca 2011 18:29
Ďalšie recepty »
Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept)Foto: pusta

Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda voňavého a s pikantnou omáčkou, výsledok príjemne prekvapil. Nechýbala ani ľahko pikantná chuť, citron, maslo, víno a vôňu dodal cesnak, bobkový list a klinček.

4
porcie
60 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
z 2 citronov
1 ks stredne veľká
4  strúčiky
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
4 ks malý
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
250 g
4 PL
200 ml
p.p
600 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pstruhy umyjeme, utrieme kuchynskou utierkou, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a necháme odpočívať.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Citrony dobre umyjeme, pokrájame na kolieska a zbaíme semienok.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z ostatných citronov vytlačíme šťavu a petržlenovú vňať posekáme na drobno.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a cesnak ošúpeme.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a žiliek, pokrájame na malé kocky, sušenú štipľavú papriku pokrájame na jemno, ale semienka ponecháme.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dno pekáča položíme plátky citrona.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do každého pstruha vložíme 1 malý bobkový list a 1 malý klinček.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naplnenépstruhy položíme na kolieska citrona v pekáči, na povrcu ich znovu pokryjeme kolieskami citrona a plátkami masla. Prikryjeme pokrievkou a vložíme piecť do trúby na 30 minút pri 180-ich stupňoch, pred dopečením odstránime pokrievku a necháme skaramekizovať plátky citronu.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistené zemiaky pokrájame na 1/4-iny, dáme do pekáča, premiešame so soľou, drvenou rascou, pridáme maslo a upečieme do hnedo-červena.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na panvici na oleji orestujeme cibuľu, papriku pokrájanú na kocky, sušenú šripľavú papriku aj so semienkami, posekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podlejeme vínom, citronovou šťavou a dusíme za podlvania vodou do mäkka, zelenina má zostať jemne chrumkavá.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na podnos dáme upečeného pstruha, obloženého s karamelizovanými kolieskami citrona, pečenými zemiakmi, pikantnou omáčkou a podávame.

    Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist