Pečený pstruh
Pečený pstruh

Pečený pstruh s feniklovým pestom videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 24. mája 2024

Sladkovodná ryba hodená do talianskych vôd.

1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ČL
1 ČL nastrúhaná
1/4 ks
2 PL
3 ks
1 ks
1 ČL
1 hrsť
1 hrsť
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vyrobíš voňavé pesto. Do mažiara vsyp feniklové semiačka, nastrúhanú pomarančovú kôru, lístočky obtrhané z vrchu feniklu, korenie, soľ a extra fajnový olej. Miešaj, búchaj, trieskaj, roztláčaj.

  2. 2

    Ošúpané zemiaky nakrájaj na menšie jednotky a predvar ich na 10 minút v osolenej vriacej vode. Následne ich presuň do plechu na pečenie. Zalej ich 1 PL olivového oleja a dochuť soľou s korením. Trošku ich tam poprehadzuj a daj zapekať na 15 minút do vyhriatej rúry na 250 °C.

  3. 3

    Pstruha narež po boku šikmým rezom, až po kosť z oboch strán a rozdistribuuj naň a doň to pesto. Ručne ho ním premasíruj, snaž sa to dostať úplne všade. Potom do dutiny nalož kapari a polovicu z nakrájaného feniklu. Druhú nakrájanú polovicu pridaj k pečeným zemiakom, spolu s fazuľkou a hráškom. Dobre všetko v plechu premiešaj, pozor - horúce! Nakoniec na zeleninu polož pripravenú rybu.

  4. 4

    Vráť zapekať do stále horúcej rúry na posledných 10-15 minút. Sleduj to, každá rúra je iná, ideš po chrumkavej kožtičke. Na tanieri ešte pokvapkaj extra panenským olejom, prípadne balzamicom, pomarančom, či klasicky citrónom.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu

farbuska
Vítam každý recet s feniklom, ktorý mám veľmi rada, a tento je navyše s rybou, takže fajn. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia