Pečený losos

kimlo - fotkakimlo, 11. februára 2015
Pečený losos
Foto: kimlo

Toto jedlo pripravil a nafotil môj syn Michal, ja ho tu len prezentujem...

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g filet
1 ks na šťavu
 zmes
 mrazené
 sušený drvený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filet narežeme na porcie, potrieme olivovým olejom, korením na morské ryby pretlačeným cesnakom, posypeme štipkou rozmarínu, pokvapkáme citrónovou šťavou, vložíme do misky z jenského skla a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút.

  2. 2

    Na panvici zohrejeme kúsok masla s olivovým olejom, prihodíme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku, orestujeme, pridáme fazuľkové lusky, orestujeme a dusíme asi 10 minút. Osolíme a okoreníme čiernym mletým korením.

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
pri pohľade na foto som si pomyslela, že je to recept od nejakého profi kuchára, až tvoja úvodná reč ma prinútila pozrieť si ho. na lososa by som ja osobne nedala cesnak, aby neprerazil chuť ryby. všetko ostatné je super, recept, obrázok a vôbec. chalan sa tuším potatil. :-))))
a to mladému mužovi stačí..??
u nás by to bolo jak hrozienko na koláči..
dobrota ..
len pred tým - abo k tomu..abo potom..
dáka sýtiaca "hustota"..:-)
mám rada lososa..
Aj ja som chcel takého syna. Ale Ježiško mi doprial dcéry, ale tiež ich
musím pochváliť, s lososom sa radi bavia.
@Kimlo , synovi a aj Tebe dávam 5 hviezdičiek.
Ja lososa tiež vždy len pečiem. Odporúčam ten cesnak naozaj len do prílohy, aby neprerážal chuť lososa a synak nech nabudúce skúsi namiesto oleja položiť na každý kúsok lososa plátok masla - ver mi, bude ešte chutnejší .-)
A tie fazuľové struky nabudúce vyskúšam podľa Teba - ja som doteraz najčastejšie robila s na cesnaku podusenými špenátovými listami.
@kimlomichal , Miško,šikovný si ty syn,oteckovi budeš konkurencia, mne by ten cesnak ani nevadil, veď losos až takú výraznú chuť sám nemá.....a dávaj sem aj ďalšie nápady a recepty.

Pridaj komentár k receptu: