Pečený bôčik
Pečený bôčik

Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. septembra 2017
Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Ešte aj teraz v záhradke sa nájde čerstvý kôpor a tak vynikajúco chutí s pečeným bôčikom.

25 minút
príprava
50-60 minút
na 190 °C

Suroviny

1-1,5 kg
 podľa chuti
6-7 strúčiky
2-3 vetvičky čerstvý
1 ks stredná
Kôprová omáčka:
 menšia
 vlažná
 podľa potreby
 čerstvý nasekaný
 na dochutenie
 na dochutenie
 na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme.

    Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spodnú časť mäsa narežeme a vložíme strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme a posypeme korením na pečené mäso. Mäso obrátime a zvrchu tiež trocha pozarezavame. Tiež posypeme soľou, korením na pečenie a čiernym korením.

    Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč trocha vymastíme olejom , vložíme mäso na vrch pridáme rozmarín. Dáme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 50-60 minút. Počas pečenia podlievame výpekom.

    Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si omáčku: Olej nalejeme do misy, pridáme čierne korenie, múku a nakoniec nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme a múku opražíme dozlatista, zalejeme vodou, osolíme, prilejeme mlieko a varíme. Kôpor opláchneme pod tečúcou vodou, nasekáme a pridáme do omáčky. Povaríme 5-8 minút. Dochutíme soľou, cukrom a octom alebo citrónovou šťavou .Ja som si v pekáči upiekla plnku a podlievala som výpekom. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Ešte koláč, tiramisu rezy.

    Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Tak toto je dobrota,ktorú veľmi ľúbime.Ohromná príprava a ten výsledok! Paráda. A za obedom ten ohromný dezert. Si šikovná a všetko je krásne s citom upravené.Mne sa to takto páči.

Pridaj komentár k receptu: