Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. septembra 2018
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
80 g |
|
20 g |
|
90 g |
|
15 g |
|
50 ml |
|
120 g |
|
30 g |
|
|
|
Slivkové želé: | |
60 g |
|
8 g |
|
300 ml |
|
100 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky, podlejeme brandy a ochutíme soľou a korením.
- 2
Ešte horúce vymixujeme dohladka a postupne pridávame studené maslo. Necháme vychladiť v chladničke.
- 3
Z cukru spravíme karamel, pridáme víno a badián, povaríme a pridáme lekvár. Želatínu necháme napučať v studenej vode a pridáme do teplého, nie však horúceho vína. Rozpustíme a vylejeme do formy. Necháme stuhnúť.
Tiež pečeňová paštéta:
- 2
Diskusia k receptu