Pečená zelenina

Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a bataty ošúpeme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Slaninu narežeme na tenké plátky, hrubé asi 3-4 mm.
  2. Pekáč vymastíme olejom a striedavo do neho nastojato ukladáme plátok zemiaka, batatu a slaniny. Takto vyložíme celý pekáč. Veľkosť pekáča zvolíme tak, aby nám okolo surovín neostalo voľné miesto.
  3. Zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka (20-25 minút).
  4. Potom si zvolíme možnosť podľa potreby použitia. 1. možnosť: Upečené použijeme ako prílohu k mäsu.
  5. 2. možnosť: Posypeme strúhaným syrom a vrátime do rúry zapiecť. Používame ako samostatný chod so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.