Pečená zelenina
Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo.
4 porcie |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky a bataty ošúpeme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé.
Slaninu narežeme na tenké plátky, hrubé asi 3-4 mm.
- Pekáč vymastíme olejom a striedavo do neho nastojato ukladáme plátok zemiaka, batatu a slaniny. Takto vyložíme celý pekáč. Veľkosť pekáča zvolíme tak, aby nám okolo surovín neostalo voľné miesto.
- Zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka (20-25 minút).
- Potom si zvolíme možnosť podľa potreby použitia.
1. možnosť: Upečené použijeme ako prílohu k mäsu.
- 2. možnosť: Posypeme strúhaným syrom a vrátime do rúry zapiecť. Používame ako samostatný chod so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.