Pečené pstruhy v letnom šate (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa. Stačí ho pripraviť
jednoducho, na masle, citróne a bylinkách. Tentokrát som sa inšpirovala receptom, ktorý
bol priamo na obale mrazených pstruhov, akurát som jablko nahradila cuketou a pridala
rajčiny. Postup- Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme šťavou z citróna, vmasírujeme a necháme postáť. Ak nechcete použiť korenie na ryby, nemusíte, mne chuťove táto zmes celkom vyhovuje. Samozrejme, nesmie sa to prehnať. Moje sa marinovali cca 5 hodín.
- Pripravíme si zeleninovú zmes, ktorou naplníme rybky. Pokrájame paradajky na štvrťky, cuketu na kocky, cesnak nadrobno, pridáme trošku kôry a šťavy z citróna, posolíme, okoreníme čerstvým mletým korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kto má rád aj kôpor, trošku drvenej rasce, tá k rybám pasuje, olivový olej a na zahustenie trochu strúhanky. Premiešame. Vznikne voňavá zeleninovo-bylinková sypká zmes.
- Pekáčik alebo jenskú misu dobre vytrieme maslom, môžete použiť alobal ako ja. Poukladáme pstruhy, naplníme zeleninovou zmesou, čo zvýši, dáme okolo, navrch položíme plátky masla a citrónu. Pokvapkáme olivovým olejom (pekne sa znáša s maslom), podlejeme vínom, zakryjeme a dáme piecť Stačí 15-20 minút. Rybka zmäkne a zelenina si zachová chuť.
- Ja jem ryby zásadne bez prílohy, ale kto potrebuje niečo na zahustenie, štandardne stačia varené zemiačky alebo kúsok chlebíka. Určite si pochutíte, minimálne tak, ako my, prajem všetkým dobrú letnú chuť :)
|