Pečené kura

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút.
  2. Paradajky vyfiletujeme a dužinu z rajčín nakrájame na drobné kocky. Ochutíme soľou, korením a olivovým olejom.
  3. Na rizoto v kastróle zohrejeme olej, pridáme pokrájanú šalotku, cesnak a šafran. Opečieme dosklovita a pridáme ryžu, ďalej restujeme, až kým ryža nezačne „vŕzgať". Podlejeme vínom, necháme vyvariť a postupne na slabšom ohni podlievame vývarom. Varíme 16 minút. Rizoto odstavíme z ohňa a primiešame maslo a parmezán. Dochutíme soľou a korením.
  4. Na taniere rozdelíme rizoto, paradajky a upečené kura. Dozdobíme umytým a osušeným špenátom.