Pečené kura
Pečené kura so zemiakmi z jedného pekáča
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
80-90 minút na 180/220 °C |
Postup- Kura umyjeme a osušíme, lyžičku soli rozotrieme po povrchu kuraťa. Dovnútra kuraťa vložíme 2 PL masla. Z cibuliek odkrojíme vňať
a hlavičku cesnaku prekrojíme napoly. Menšie mladé zemiaky v šupke prekrojíme na polovicu.
- Zemiaky, cibuľu a cesnak dáme do pekáča, polejeme ju olivovým olejom a posypeme polovicou nasekaných čerstvých byliniek. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
- Na zeleninu položíme osolené kura, lyžicu masla a posypeme zvyšnými bylinkami. Podlejeme vodou.
- Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a prikryté pečieme asi hodinu. Potom teplotu zvýšime na 220 °C, pekáč odokryjeme a dopečieme ešte asi polhodinu dozlatista. Počas pečenia polievame kura výpekom.
|