Pečené bravčové rebierka

Pečené bravčové rebierka (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem,či .....?

2
porcie
30 minút
príprava
140 minút
na 150-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové rebierka som umyla, poutierala a odblanila.
  2. Potom tú suchú zmes som rukami votrela do mäsa a vymasírovala :-). Zabalila som do potravinovej fólie, aby mäso nevyschlo a treba nechať aspoň 2 hod. v chlade. Môže aj cez noc.
  3. Potom som mäso dala na alobal, teraz som osolila a kto má rád, dá aj mleté čierne korenie. Ja radšej štipľavú papriku. Do alobalu som dobre zabalila, aby šťava nevytiekla pri pečení, ale rebrá ostali šťavnaté. Piekla som na 160 °C cca 2 hod. Nepodlievať, nemastiť, aj tak je šťavnaté.
  4. Medzitým som urobila marinádu: Na prepustené maslo som dala orestovať cibuľu, potom som pridala cesnak (pozor na pripálenie), paradajkové pyré, ocot, cukor, sójovú omáčku, štipľavú nakrájanú papričku a nechala som trocha zredukovať a potom som mixovala. Marinádu som ochutnala a môžete dochutiť podľa seba.
  5. Po vybratí z rúry som pozorne otvorila alobal, lebo para páli :-). Natrela rebierka s marinádou, pridala uvarené zemiaky potreté maslom soľou a posypané rascou. Dala späť do rúry na 240 °C (nemám gril) asi na 10 min, potom som obrátila rebierka a znova natrela marinádou, nechala dopiecť cca 10 min.
  6. Asi po desiatich minútach som vybrala a bola to dobrota. Mäso sa oddeľovalo od kostí, šťavnaté...chutné. Ak vyskúšate, želám dobrú chuť!