Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi fotorecept

pusta - fotkapusta, 27. mája 2015
Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept)
Foto: pusta

Pripravila som bravčové pliecko iným spôsobom ako bežne robím, pokrájala som ho na rezne, potrela jogurtom, posypala syrom a cibuľou, podávala som ako prílohu Zobraziť celý popisPripravila som bravčové pliecko iným spôsobom ako bežne robím, pokrájala som ho na rezne, potrela jogurtom, posypala syrom a cibuľou, podávala som ako prílohu jablkovú kašu a zemiakové pampúšiky pečené v rúre, u nás doma táto kombinácia veľmi zabodovala a chutila, možno sa môj recept niekomu zapáči a ked nie, nič sa nedeje, spokojne si vyberie iný recept od iného autora, tým, čo si ho vyberú, prajem skvelý chuťový zážitok :-)

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g bez kože a kosti
100 ml domáci neochutený extra hustý
100 g na strúhanie
1 ks stredná
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
podľa chuti
1 PL rozpustená domác




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla, osušila, pokrájala na rezne, okraje som po obvode narezala, naklepala a osolila som ich,...

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pripravené rezne som položila do pekáčika vyliateho rozpustenou bravčovou masťou, rezne som okorenila čerstvo mletým čiernym korením a posypala celou rascou,...

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...ptrela domácim hustým neochuteným jogurtom,...

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...posypala strúhaným syrom,...

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na syer som dala pokrájané kolieska cibule, prikryla som pekáč alobalom,...

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...piekla som 30 minút prikryté v rúre vyhriatej na 220 stupňov C,...

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...dopiekla už odokryté bez alobalu ešte 10 minút do chrumkava a peknej zlato - hnedej farby.

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som horúce so zemiakovými pampúšikmi pečenými v rúre a jablkovou kašou.

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäsko má chutnú chrumkavú syrovo - cibuľovú krustu, pod ním je zjemnené jogurtom a vo vnútri šťavnaté a mäkkučké, priam sa rozplýva na jazyku, výbornou prílohou sú tieto zemiakové pampúšiky z rúry, zvolila som iný spôsob prípravy pečeného pliecka vo forme rezňov a vychádzala som z kombinácie mäso - jogurt - syr - cibuľa a jablková kaša , suroviny, ktoré k sebe výborne idú, doma veľmi chutilo, s výsledkom som naozaj veľmi spokojná. Na obrázku vidno do chrumkava upečené zemiakové pampúšiky peknej zlato - hnedej farby, ktoré sú vo vnútri krásne šťavnaté, sú ľahučké a nadýchané, veľmi sa hodili k tomuto jedlo miesto tradične pripravených zemiakov. Príprava celého jedla je pomerne jednoduchá,nenáročná. výsledok veľmi chutný.

    Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

redakcia
Upozornenie: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
klukodvody
Tvoje variace a kombinace jsou někdy překvapivé do té doby než si to promyslím a představím a následně uvařím a pak se zase poučím .Také jsem viděl ty recepty sólo ale dovedu si představit docela dobře to ,že si to potom poskládáte a navíc třeba někoho nezaujme jeden recept a když je v kombinaci s něčím jiným ,je to zajímavé .Pěkný recept ,klasicky perfektní fotopostup tak já k.k. a ***** za kreativitu .Hezký den .
1x pusta1
marika21
Jeden recept lepší ako druhý. Vidím, že nemáš problém z rozmýšľaním, čo budem zajtra variť. Ako vždy dobre popísané, pofotené, chutné. KK5*
stefik
Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi možem sa spýtať prečo to ma taký dlhý názov keď je tu len recept na pečené pliecko a nie na jablkovú kašu a zemiakové pampušky.
pusta1
@stefik , samozrejme, že môžeš.
mám vo zvyku v názve uvádzať to, čo v jedle považujem za podstatné, nechcela som pridať linky odkazujúce na tieto recepty priamo v postupe, lebo by sa nezobrazili,tie recepty som pridávala včera a predvčera zvlášť, lebo sa môžu rôzne kombinovať aj s inými jedlami alebo podávať samostatne.

 varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pampusiky-pecene-v-ru...


 varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-kasa-k-pecenemu-masu-f...
radox1
k receptu:pani,chyba vam trosku sebareflexia,lebo ja keby som takto odfotil recept,by som nesiel s kozou na trh s rizikom,ze moze nastat kritika.a uz som vam napisal(bol som zmazany)ze ste urobili zbytocne 3 recepty samostatne namiesto jedneho,malo by to ovela väcsiu hodnotu ako zvlast pridavat recept najprv vase pampusiky,neskor jab.kasa a nakonie pliecko. UPRAVENÉ REDAKCIOU.
altyn
A čo sa týka komentáru od @radox1 tak má pravdu. Predstav si že sa učím variť, nájdem recept na mäso a ten ma odporučí na recept na nejakú kašu ktorú môžem robiť popritom a aj na nejaké "pampúšiky" na ktoré si môžem chystať suroviny .... Ale ja to nezvládam, lebo som začiatočník a miesto škrabania zemiakov klikám medzi receptami a hľadám čo mám robiť skôr... A zrazu zistím že je to všetko v r... a vyhodím to do smetí
gitka61
Bravcove pliecko na iny sposob vyzera dobre aj priprava je v pohode. Tento recept nepotrebuje vysvetlenie skvor vyskusanie.Uz je v k.k.*****
pusta1
@radox1 , @altyn , ak máte akýkoľvek problém s mojim receptom alebo so mnou, nech sa páči realizovať sa inde a vybrať si iný recept, ktorý vám je po chuti a podľa vášho gusta :-)))
vrelo odporúčam takto uspokojiť vaše požiadavky a nároky :-)
aniska
recept je pekny a skvele spracovany, ako vsetky pustine recepty :)
kto by to bol povedal, ze je vo vas, mili varechaci, tolko jedu a neprajnosti..
puste prajem pekny den a tesim sa na dalsie vyborne jedla z jej kuchyne :)
klotilda
Recept je výborný, vyskúšam ! Mrzia ma urážlivé a nevhodné príspevky poniektorých, skôr povediac, ako pozerám na ostatné diskusie pod receptami od Pustej, tak tí istí varechári. Mám dojem, že doslova čakajú na recept od Pustej, aby ho mohli znehodnotiť svojimi nemiestnymi príspevkami. Je to úbohé!!!
scharlott
K receptu: vyzerá veľmi dobre, avšak jeho ,,chuť"kazia štipľavé a presolené komentáre.
pusta1
@stefik , prepáč,každému nevyhoviem.
vždy sa kritizuje, že načo dlhý recept, kde je všetko spolu,odporúčanie býva, každý dať zvlášť - a tu aj bolo prečo, každý jeden sa dá použiť k inému jedlu ako aj pri tomto recepte môžu byť spokojne iné prílohy.
iná požiadavka zase bola, nech pridám len linky, linky sú pridané, vysvetlené v komentároch.
tak prečo s tým máš problém zase ty???
každý si môže ľahko nájsť a vybrať podľa seba.
1x jajn
stefik
Lebo ked si dám do vyhľadávača napr zemiakové pampušiky a vyhodí tento recept tak ma to pokaždé strašne poteší, pretože to je recept na pečene mäso nie?
pusta1
@stefik , však tie linky máš tu v odpovedi pre teba dnes o 16,51
a zobrazujú sa správne, kontrolovala som a aj máš vysvetlené, prečo som ich nedávala do postupu.
vyhľadávač vyhľadáva mizerne, tam nehľadaj.
pusta1
@klotilda , poteší ma, ak vyskúšaš :-)
áno, je to ta, ako píšeš.
dakujem za pochvalu receptu.
pusta1
Milý@klukodvody , veľmi rada kombinujem aj zo zahraničnej kuchyne, jablkovú kašu k pečenému bravčovému mäsu som jedla v Nemecku, kde je to bežné, chutilo nám veľmi, netvrdila by som, že je to neobvyklé, veľmi to k sebe ide, len by som povedala, že u nás je to málo poznané, a tie pampúšiky som zvolila miesto bežnej úpravy zemiakov a klaplo to :-)
o tebe viem, že máš vynikajúcu chuťovú predstavivosť, som rada, že tebe sa napokon recept zapáčil a vyskúšaš :-)
dakujem za úprimnosť, krásne hodnotenie, ocenenie kreativity, uloženie do kk a za 5*, veľmi si to vážim.
1x jajn
kecemis
Recept je urcite dobry a myslim ze aj dobre skombinovany. Jablkova kasa sa casto pouziva, napr. ja ju mam rad prilohu k pikantnym jedlam, ku ktorym sa hodi. Casto sa stretavam ako napr. pikantna pizza s jablikovou kasou.
jajn
Ďakujem za veľmi zaujímavý sa nevšedný recept pre inteligentných ľudí. Je vidieť, že máš skúsenosti s medzinárodnou kuchyňou a zároveň sa nebojíš aj experimentovať. Máš moju veľkú pochvalu. Tvoje recepty sú jasné, presné a názorné a preto je radosť podľa nich variť. Teším sa na všetky Tvoje ďalšie recepty. Ešte raz ďakujem.
jujoska
pre inteligentnych ludi? No este ze sa taky jeden dnes zaregistroval
jujoska
@jajn toto je spravna strava pre diabeticku? Nemam skusenosti, ale pokial viem nielenze si maju kontrolovat mnozstvo sacharidov, ale aj tukov
zolik
tiez ma ta " inteligencia" zaujala, mi to niekoho velmi pripomina
haji
@ Pusta1 moc děkuji za všechny Vaše recepty! Úžasná práce, skvělé a neotřelé kombinace, bezvadná je i Vaše klasika. Máte můj hluboký obdiv. Přeji všem krásné dny, plné pohody!
leaela
@Jajn (10.2.2016 12:43) riadne blbosti taras,daj este daco nech sa zasmejem... ;-)

redakcia
Odpoveď od @pusta : - @jajn , dakujem za veľmi pekné hodnotenie mojej práce, mám z toho úprimnú radosť. :-) mrzí ma to, ale už žiadne recepty nepridám, hoci ich mám veľmi veľa, nie že by som nechcela, lenže nemôžem, lebo od septembra 2015 mám @redakciou udelený BAN. prepáč, verím, že po chopíš
- @Haji , to ja dakujem tebe za také úžasné uznanie mojej práce a mojich receptov, veľmi si ma potešila. :-)
tiež ti prajem krásne dni plné pohody a dakujem za tvoje milé želanie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia