Jablková kaša k pečenému mäsu fotorecept

pusta - fotkapusta, 26. mája 2015
Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept)
Foto: pusta

Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko - kyslú aromatickú korenistú chuť, výborne sa k hodí k Zobraziť celý popisPripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko - kyslú aromatickú korenistú chuť, výborne sa k hodí k bravčovému mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 90 °C

Suroviny

4 ks stredne veľké kyslé
1/2 ks na šťavu
podľa chuti
1/2 ČL
podľa chuti
podľa chuti
3 ks
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do hrnca som dala očistené, umyté, ošúpané jablká pokrájané na kocky,...

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...podliala som ich malým množstvom studenej vody, pridala som citrónovú šťavu,...

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..soľ, cukor, celé klinčeky,...

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...mletú škoricu, ostatné koreniny,...

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...priviedla do varu, dusila som na strednom plameni prikryté pokrievkou, kým boli jablká mäkké,...

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pretlačila som ich na kašu, v ktorej som ponechala malé kúsky jabĺk, kto chce jemnú kašu, ten rozmixuje do hladka, kto chce mať jablkovú omáčku, ten môže zahustiť zátrepkou z mlieka a múky alebo škrobom rozpusteným v troche vody a krátko spol povariť, ...

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...ja som spravila jablkovú kašu s malými kúskami jabĺk, ako ju máme radi u nás doma, podávala som ju horúcu k pečenému bravčovému pliecku, viem si ju dobre predstaviť aj k pečenému kuraciemu alebo morčaciemu mäsu či k jahňacine, je to veľmi chutná aromatická voňavá korenistá príloha z jabĺk k pečenému mäsu, je rýchlo hotová a jej príprava je nenáročná, veľmi jednoduchá.

    Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

redakcia
Upozornenie: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
dvorka
Ja zvyknem na jeseň, ak sa nám urodia jablká piecť celé s pár napichanými klinčekmi spolu s kačkou, husou alebo kurčaťom. Alebo vykrojenými guľkami z jabĺk vyplním trup hydiny. Hlavne ak sú kyslasté, je to skvelá príloha.
radox1
podávala som ju horúcu k pečenému bravčovému pliecku, viem si ju dobre predstaviť aj k pečenému kuraciemu alebo morčaciemu mäsu či k jahňacine.mne tato kombinacia nejako nereze k masu.
pusta1
@dvorka , tiež dávam celé jablká do hydiny, tu som však spravila jablkovú kašu k pečenému bravčovému pliecku, pretože som chcela mať kašu z takto pripravených jablk, nie z pečených.
každý si spraví svoju prílohu tak, ako sám chce, môžem potvrdiť, že aj tvoj spôsob je veľmi chutný.
dakujem za komentár.
pusta1
@mijaita , poznám, tiež skvelý recept :-)
jablková kaša to nie je, ja som chcela kašu.
dakujem za tvoj link k výbornému receptu.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@radox1 , skús udusiť nastrúhané jablká tak ako sa pripravuje aj dusená hlávková kapusta, čiže nie nasladko, a skombinovať to s pečeným mäsom a knedlou. Ja som to už jedla a chutilo mi to. Kto má problém s nafukovaním pri kapuste je to dobrá náhrada.
pusta1
@mijaita , podľa mňa je to iný recept, iný postup a iné ochutenie na iný účel, ktorý si v úvode svojho receptu popísala a na záver si zasterilizovala.
pusta1
@dr , dobrá rada,
takáto príloha sa bežne používa k pečenému mäsu v Nemecku, ja podávam aj k inému ako bravčovému, napísala som k akému, nám to veľmi chutí :-
dakujem za pekný komentár, hoci nebol adresovaný mne, ale čítala som ho a páči sa mi.
pusta1
@ampara , nie, nie je to žiaden fór :-))))) nájdeš to v mnohých iných receptoch na nete na jablkové omáčky, budeš sa čudovať možno, dokonca s vanilkovým cukrom alebo pravou vanilkou. toto je jablková kaša, nedala som do nej zátrepku, ak si si náhodou nevšimla. :-)))
pusta1
@all , nikomu svoj recept nevnucujem, napísala som ako ho robím a k čomu podávam, možno sa niekomu zapáči a príde mu vhod a ked nie, nič sa nedeje, vyberie si iný alebo spraví podľa seba.
to už je na každom, ako sa rozhodne.
2010
Ked pecieme maso pridaju sa zemiaky aj prespikovane jablka klincekmi a skoricou ( potom sa len vytlaci duzina )- tri muchy jednou ranou a bez roboty.


pusta1
@2010 , toto som už od teba videla, aj pochválila, naozaj veľmi pekné, každý máme však svoj spôsob.
ak by som piekla bravčévé mäso vcelku, celkom iste by som zvolila tento tvoj spôsob.ja som piekla však pliecko úplne ináč a preto sa mi hodil viac môj recept.
dakujem za pridanie tvojho rp i nádherného prudko jedlého foto, oboje sa mi veľmi páči, znovu chválim a hodnotím vysoko.
vdaka.
2010
PS: maso nie je zhorene len je pecene aj s kožou ktora bude chrumkava a maso ostane stavnate s pikantnou jablkovou omackou


pusta1
@2010 , ja viem, že to nemáš pripečené,ale super chrumkavé, to poznám, inak milujem chrumkavé, to svoje som tiež spravila riadne do chrumkava :-)))
nádherne naservírované, foto spieva :-)
dakujem za pridanie.
jozka2
Mnohokrat aplikujem v kazdej podobe jablka k masu.K baranine k jablk.pyre pridavam peppermint z mojej mini zahradky.ale ku kuracine sa lepsie hoodia cramberry,ribezle,nieco viac kysle.Velmi dobtre si navarila.*****
jozka2
@mijaita ,tvoj link je naozaj vyborny a robim podobny velmi casto hlavne na rozne kase na ranajky,ale na masle kombinacia by mne ako priloha k masu vadila.
jozka2
Pusta,pises,ze sa da zahustit mukou a mliekom,zaujimava kombinacia,nerobila som este takto,ale som robila omacku z masoveho vypeku s jablckami a bola fantastickaZase novy napad,ktory stoji za vyskusanie.
jozka2
dr,ak robim kapustu stale nastruham jablcko,dava kapuste uplne inu chut,musim vyskusat ako pises,iba s jablcok.
jozka2
Sorry pusta,uz ti zacinam spamovat tvoj recept,ale neda mi nenapisat,ze takto upravene jablcka,ci iba len obycajne jablkove pyre je tiez vynikajuce k zemiakovym placka.
pusta1
@mijaita , ty tm máš navyše vanilkový cukor, hrozienka, čo ja nemám, ja mám citrónovú šťavu a nemáš ju ty, nemáš zázvor, nemáš klinček, čiže máš jednoznačne iný recept aj ochutením, aj spracovaním a sterilizovaný s iným použitím, kým ja mám jablkovú kašu k mäsu s okamžitým použitím.
ak by som robila palacinky, použila by som tvoj recept, ale nepoužila by som tvoj recept k mäsu.
pusta1
@jozka2 , nezahusťovala som mliekom a múkou, to je recept na omáčku, robila som teraz jablkovú kašu na prírodno, s výpekom je tiež fantastická.
vyskúšm aj ten nápad.
pusta1
@jozka2 , určite sa táto jablková kaša hodí k baranine, jahňacine, kuracine, k morke, kačke, k husi i k bravčovému.
variácie k ochuteniu sú rôzne.
pusta1
@jozka2 , samozrejme, že aj k zemiakovým plackám, preto som zvolila ako prílohu k zemiakovým pampúšikom, jediné, čo by mi nesedelo, je pridanie vanilky ako má napr. @mijaita v jablkovom sterilizovanom pyré k mäsu, to k palacinkíám s sladkému, nie k mäsku.
som rada, že sa ti môj recept páči, mbe zase tvoje varianty.
dakujem ti za pochvalu a za 5*
marika21
Ak bude úroda jabľk na jeseň vyskúšam. Mne sa recept pozdáva určite vyskúšam. Na jeseň, v zime som sa navarila detskej výživy z jabľk asi zo 100 kg. KK5*
evanaaa
Ešte som takto neskúšala, možno by chutilo mne, len čo na to môj muž...? :)
A pre @radox1 - viem, že si nie raz spomenul, že zátrepka = lep, neviem, ako ju teda ty robíš, (vlastne, nijako), ale je to lepšie do niektorých omáčok a prívarkov ako zápražka, tú dávam tam, kde zátrepka nie je vhodná, ale zasa je ťažšia na žalúdok, zásmažka, a ak si pripravíš zátrepku skôr, a potom ju povaríš v jedle aspoň 10 minút, najmenej, aj viac, tak ani múku cítiť nebudeš, ako spomínaš.....len sa to treba naučiť.
pusta1
@marika21 , to je supeeer, obdivujem ťa :-)))
poteší ma, ak vyskúšaš, dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia