Foto: pivonka
Hľadala som na Vareche žemľovú knedľu ale nenašla som, tak pridávam.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečivo z predošlého dňa nakrájame na kocky
-
2
Očistnú a pokrájanú cibuľu jemne osmažíme na oleji.
-
3
V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, PDP a premiešame s pečivom.
-
4
Pridáme osmaženú cibuľu a petržlenovú vňať.
-
5
Hmotu položíme na navlhčený obrúsok a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s knedľou zavinieme a na koncoch previažeme motúzkom. Z uvedeného množstva vyjdú dve knedle.
-
6
Zviazanú knedľu vložíme do vriacej vody a varíme aspoň 25 minút. po uvarení knedľu hneď vybalíme, aby sa neprilepila na obrúsok a pomastíme ju.
-
7
Podávame s divinou, k pečenému mäsu s kapustou, pečenej husi či kačici.
mám tu podobnú knedľu, nemá síce prášok do pečiva a hovorí sa jej Viedenská žemľová knedľa, ten tradičný tvar je guľovitý, ja som už robila aj ten a aj podlhovastý.
ak chceš, pozri si aj tento receptík:
varecha.pravda.sk/recepty/moje-varianty-viedenskej-knedle...
Ďakujem všetkým za nahliadnutie a za komentáre.