Pečená zelenina
Pečená zelenina
Autor receptu: radipat
Snažíte sa stravovať zdravo a
hľadáte stále nové tipy na rýchle
hlavné jedlá alebo prílohy? Práve táto zeleninka je to
čo ste hľadali a to čo nie je len
zdravé a diétne, ale navyše aj
chutné!
Postup
- Zeleninu a šampiňóny umyjeme a nakrájame.
- Baklažán nakrájame na kolieska, posypeme soľou a počkáme 10 minút - necháme vypotiť. Potom kolieska poutierame a nakrájame ešte na polovice.
- Na plech dáme papier na pečenie a nasypeme zeleninu. Pridáme pretlačený cesnak, oregano, soľ a polejeme olivovým olejom. Pre gurmánov, aby bola trošku jemnejšia chuť pridávam aj kúsok masla. Dáme piecť na 180 stupňov cca na 45 - 60 minut (podľa zmäknutia zeleniny). Počas pečenia premiešame.
- Prajem dobru chuť.