Pečená zelenina

Pečená zelenina

Autor receptu: radipat

Snažíte sa stravovať zdravo a hľadáte stále nové tipy na rýchle hlavné jedlá alebo prílohy? Práve táto zeleninka je to čo ste hľadali a to čo nie je len zdravé a diétne, ale navyše aj chutné!

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu a šampiňóny umyjeme a nakrájame.
  2. Baklažán nakrájame na kolieska, posypeme soľou a počkáme 10 minút - necháme vypotiť. Potom kolieska poutierame a nakrájame ešte na polovice.
  3. Na plech dáme papier na pečenie a nasypeme zeleninu. Pridáme pretlačený cesnak, oregano, soľ a polejeme olivovým olejom. Pre gurmánov, aby bola trošku jemnejšia chuť pridávam aj kúsok masla. Dáme piecť na 180 stupňov cca na 45 - 60 minut (podľa zmäknutia zeleniny). Počas pečenia premiešame.
  4. Prajem dobru chuť.