Pečená krkovička s kapustou a zemiakovým knedlíkom

ajkaz - fotkaajkaz, 23. novembra 2013
Pečená krkovička s kapustou a zemiakovým knedlíkom
Foto: ajkaz

alebo veproknedlozelo :)

Suroviny

200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme a nakrájame na hrubšie rezne. Z každej strany osolíme a uložíme do misy. Na vrch poukladáme koliečka cibule a cesnaku a okorenime a orascujeme. Podlejeme vodou a dáme piecť, cca. na hodinku, hodinku švrť.

    Pečená krkovička s kapustou a zemiakovým knedlíkom - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme do makka. Potom na masti s cibulkou osmažíme a ochutíme, soľou a cukrom. Dodusíme. Pri podávaní polejeme šťavou z výpeku.

    Pečená krkovička s kapustou a zemiakovým knedlíkom - obrázok 2
  3. 3

    Knedlík som urobila nasledovne: Zemiaky uvaríme do makka a pomiesime. Pridáme vajíčko, múku, jednu káv. lyžičku soli a dve škrobu. Vymiesime cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedlíky. Ponoríme do vriacej osolenej vody a z každej strany povaríme 10 min. DOBRÚ CHUŤ!

    Pečená krkovička s kapustou a zemiakovým knedlíkom - obrázok 3

Diskusia k receptu

luss44
chutne si navarila, zemiakové knedle mám rada
eviana
Skvelé jedlo, šikulka si, úžasne navarila :)
betty21
Stará dobrá slovenská klasika, dobrá a rýchla obmena:)
jozka2
jaj, nemas porciu naviac,hlavne tej kapusty pridaj viac.
malusa
Ale si nerobila chute!Zemiakove knedlicky su nase oblubene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia