Pečená krkovička s kapustou a zemiakovým knedlíkom

Autor receptu: ajkaz

alebo veproknedlozelo :)

Postup

  1. Krkovičku umyjeme a nakrájame na hrubšie rezne. Z každej strany osolíme a uložíme do misy. Na vrch poukladáme koliečka cibule a cesnaku a okorenime a orascujeme. Podlejeme vodou a dáme piecť, cca. na hodinku, hodinku švrť.
  2. Kapustu dáme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme do makka. Potom na masti s cibulkou osmažíme a ochutíme, soľou a cukrom. Dodusíme. Pri podávaní polejeme šťavou z výpeku.
  3. Knedlík som urobila nasledovne: Zemiaky uvaríme do makka a pomiesime. Pridáme vajíčko, múku, jednu káv. lyžičku soli a dve škrobu. Vymiesime cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedlíky. Ponoríme do vriacej osolenej vody a z každej strany povaríme 10 min. DOBRÚ CHUŤ!