Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
Autor receptu: redakcia
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj
v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 130 °C |
Postup
- Fazuľu najskôr uvaríme. Olej so zeleninou rozmixujeme a povaríme. Pridáme varené fazule a 40 ml vývaru z fazúľ. Varíme asi 10 minút a pridáme ryžu, priklopíme papierom na pečenie a varíme ďalších 10 minút, potom priklopíme pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 130 stupňov Celzia na 20 minút.
- Hotovú ryžu roztrháme vidličkou a necháme vychladnúť. Kotletu očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na grile. Opečenú kotletu položíme na pečenú cibuľu s cesnakom. Yuku olúpeme a uvaríme v osolenej vode s pomarančovou šťavou a cibuľou.
- Servírujeme s fazuľovou ryžou a dusenou yukou.
- Náš tip: Fazuľová ryža (moros y cristianos) sa môže podávať aj ako samostatné bezmäsité jedlo.